COD GALBEN: 14-12-2017 ora 11 Intre 11:00 si 13:00 se va semnala Ceață, care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6327Down
3.9431Up
GBP
5.2626Up
CHF
3.9757Up
MDL
0.2277Up
BGN
2.3687Down
Sursa: Banca Naţională a României

Organizatorii au ales şi la acestă ediţie cu maximă atenţie creaţii de modă conform cerinţelor unui festival de referinţă internaţională.

Scopul proiectului Kasta Morrely Fashion Week este promovarea voluntariatului, cetăţeniei active şi rolului civilizator al industriilor creative. Este de notorietate faptul că fashion week-urile profesioniste tratează analfabetismul funcţional ce se manifestă prin absenţa cunoştinţelor despre modă şi rolul ei foarte important în societate.

Seara a doua Kasta Morrely Fashion Week a debutat cu prezentarea ECHO DE RAVEL by GEORGE HOJBOTĂ, lansată într-un spectacol couture de excepţie. "Îmi imaginez fiecare femeie ca fiind o vestală a frumuseţii şi eleganţei ...în faţa domniei sale mă înclin şi îi ofer colecţiile Echo de Ravel" (George Hojbotă).

În continuare, SIMODA by SIMONA VASILIU şi-a lansat noua colecţie intitulată sugestiv "Poetry in motion". Inspirate din poezia florilor, toate piesele din colecţie sunt fine şi delicate, iar volumetriile şi inserţiile de dantelă aplicate manual creează o poveste unică în fiecare ţinută.

NAN BY DANINA LINE şi-a prezentat colecţia de vară pentru copii pe podiumul festivalului, într-un moment Teatru de Modă interpretat de mini-manechinele Kasta Morrely Kids. Nan by Danina Line este singurul producător român care deţine licenţa de a produce hăinuţe Disney.

Casa de Modă OANA PAVEL şi-a prezentat în exclusivitate la Kasta Morrely Fashion Week colecţia de vară, realizată în colaborare cu tânărul designer Daniela Manole, absolventă a Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi. Colecţia se adresează femeii care preferă piesele clasice prin care îşi doreşte să emane armonie, graţie, farmec.

Cu prezentări de modă pe podiumurile din Strasbourg sau Spania designerul CRISTIANA MARIA PURDESCU a revenit la Kasta Morrely Fashion Week pentru lansarea colecţiei "Veşmânt, vis şi moştenire". Folosindu-se de broderiile manuale şi ţesăturile moştenite de la părinţi şi bunici, designerul a reuşit, printr-o reinterpretare originală, să aducă în actualitate valori tradiţionale cum ar fi: ia, brâul, cămaşa sau catrinţa.

Brandul SEROUSSI şi-a lansat colecţia de sezon. În funcţie de eveniment, marca Seroussi vine cu o ofertă bogată în ajutorul celor care au nevoie de un obiect de îmbrăcăminte. "Un costum bun scoate întotdeuna în evidenţă personalitatea celui care îl poartă" (Seroussi).

Designerul maramureşean NICOLETA OBIŞ a pregătit pentru publicul avizat prezent în sală colecţia "Zestrea". Nicoleta Obiş este un gardian şi un păstrător temporar a unor broderii exepţionale executate în intervalul anilor '50 -'80. Lucrările au fost integrate într-un concept actual etno chic, ducând mai departe tradiţia într-o manieră urbană, dar cu o încărcătură emoţională.

Designerul ALEXANDRA CALAFETEANU a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week pentru a-şi prezenta cea mai recentă colecţie a sa intitulată "Wo | Man". Colecţia capsulă de inspiraţie masculină pune în valoare întâlnirea inedită dintre o femeie şi un bărbat. Cele două stiluri se întrepătrund, femeia preluând din atitudinea bărbatului, păstrându-şi însă în acelaşi timp feminitatea şi senzualitatea.

În încheierea serii a doua, brandul RAZU MIKHINA din RUSIA a prezentat în premieră colecţia toamnă/iarnă 2017/2018 la Kasta Morrely Fashion Week. Razu Mikhina a prezentat colecţiile precedente la Paris, Milano, Londra, Moscova, Tokyo şi a realizat elemente de design pentru numeroase companii mondiale.

Kasta Morrely Fashion Week aniversează contribuţia Iaşului la dezvoltarea industriilor creative. Se împlinesc 10 ani de când s-a legalizat ocupaţia Organizator Spectacole.

Organizator: Asociaţia Kasta Morrely

Co-organizator: Primăria Municipiului Iaşi

Partener principal: BETTY ICE

Maşina oficială: BMW Apan Motors