AISB: Cele mai căutate universități de către absolvenți sunt cele din Statele Unite, Marea Britanie și Europa Continentală

 •  Business OTS
189 afişări

7776583b-8beb-40dd-9726-64e1727f8c3d

În perioada 2014-2016, peste 90% dintre absolvenții Școlii Americane Internaționale din București (AISB) s-au înscris pentru continuarea studiilor la peste 100 de universități din întreaga lume, inclusiv la cele din București, mai exact la Academia de Studii Economice (ASE).

Cele mai căutate universități pe care elevii care au studiat în România le-au ales pentru studiile superioare sunt din Statele Unite, printre acestea numărându-se George Mason University, Boston University, UCLA, Berkley College of Music și Northeastern University. De altfel, ultimele trei prestigioase instituții de învățămînt sunt cele care au acceptat cei mai mulți dintre elevii veniți din România.

'Elevii noștri sunt veniți din toate colțurile lumii, AISB educând elevi din peste 50 de naționalități. Este firesc ca opțiunea lor pentru facultate să se îndrepte către universitățile de renume de peste ocean sau din Europa. Încă de la înscrierea la AISB elevii își manifestă dorința de a studia peste hotare, la aceste instituții prestigioase, ei fiind susținuți de părinți în acest demers. Noi ne bucurăm că pregătirea pe care le-o oferim le facilitează acceptarea în aceste instituții și ne bucurăm, de asemenea, să avem elevi ce studiază acum la facultăți de renume, pe segmentul artistic', spune Robert Brindley, director general al Școlii Americane.

La fel de numeroase sunt și înscrierile pentru universitățile din Marea Britanie, acestea fiind foarte căutate și de elevii de naționalitate română (peste 60% dintre români se înscriu la o universitate din Marea Britanie). London School of Economics & Political Science, Lancaster University, University of Edinburgh sau Birmingham sunt doar câteva din zecile de universități la care elevii AISB se înscriu pentru admitere. Ultimele trei sunt printre cele care acceptă cei mai mulți dintre elevii din România.

Trei alte universități de renume sunt pe lista preferințelor absolvenților AISB. Este vorba de University of British Columbia din Canada, Ecole Hotelier de Laussane (Elveția) și Tilburg University (Olanda).

'Le suntem alături elevilor noștri în procesul de admitere la universitățile din străinătate, si acest lucru este de o importanță reală în cadrul procesului. Mulți dintre aceștia sunt acceptați cu burse și ajung să își termine studiile universitare printre primii. Multi dintre ei au rezultate deosebite și în facultate însă ceea ce este și mai important — și de altfel directia în care noi îi sfătuim să se îndrepte — este faptul că fac ceea ce le place', spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al Școlii Americane.

Rata de admitere la universitățile din străinătate este de peste 90%. Pentru anul 2017, în topul universităților la care s-au înscris absolvenții AISB se numără George Mason University, University of British Columbia și Teesside University.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă Școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe