Concluzia unor studii recent realizate demonstreaza faptul ca femeile sunt mai complexate comparativ cu barbatii, iar acestea vizeaza situatia materiala, sociala, cariera si aspectul fizic. In cele ce urmeaza vom aminti care sunt cauzele principale ale aparitiei complexelor.

Iata care sunt motivele din cauza carora femeile se simt complexate:

Aspectul fizic

Peste 85% dintre respondentele studiului au afirmat ca sunt continuu preocupate de aspectul lor fizic. Printre problemele care reprezinta pentru ele un motiv de ingrijorare sunt:

- estetica dentara: aceasta reprezinta o problema reala pentru cele care nu au avut niciodata dintii drepti, albi sau au cativa dinti lipsa. Femeile se simt complexate atunci cand vorbesc, cand zambesc, cand rad. De aceea, tot mai multe cauta cabinete stomatologice unde sa beneficieze de servicii de calitate, dar mai ales care sa fie durabile. Celor care vor sa isi rezolve problemele dentare le recomandam sa acceseze https://www.clinicadrmelnic.ro/clinica-stomatologica-sector-4/, intrucat tratamentele sunt de calitate.

- greutatea: kilogramele in plus sunt un real motiv de frustrare pentru femei. Pentru a reusi sa scape de ele, fiecare trebuie sa faca mai mult sport, sa fie mai atenta la alimentatie si sa incerce pe cat posibil sa evite sa manance dupa ora 18:00.

- celulita: chiar si cele care nu au probleme cu greutatea au celulita, iar aceasta este un alt motiv de ingrijorare pentru femei. Celulita necesita o atentie speciala, intrucat apectul pielii poate fi imbunatatit cu ajutorul cremelor, a masajelor si a impachetarilor care se fac in cadrul saloanelor de infrumusetare.

Situatia materiala

Aceasta este extrem de importanta pentru femei. Conform studiului, cele care castiga sub 2500 de lei pe luna se simt foarte complexate, intrucat nu isi pot satisface toate dorintele. Raspunsurile acestora indica faptul ca ele sunt interesate sa iti cumpere:

- accesorii: genti dama, portofele, curele, bijuterii - toate au scopul de a contura o tinuta, iar cele care nu isi permit lucruri de calitate se simt inferioare in fata celor care dispun de bani pentru a si le achizitiona.

- articole vestimentare si de incaltaminte: tendintele in moda ocupa un loc aparte pentru fiecare femeie in parte. Cele mai multe au afirmat ca isi doresc sa isi achizitioneze in fiecare sezon lucruri noi, intrucat nu se simt bine cand ies in oras sau cand merg la serviciu stiind ca au aceleasi haine si perechi de incaltaminte de foarte mult timp.

- telefoane de ultima generatie: peste 50% dintre respondente au afirmat ca isi doresc sa aiba telefoane de ultima generatie, iar un telefon iphone 7 pare a fi primul pe lista dorintelor femeilor, datorita caracteristicilor acestuia.

Cariera

Femeile care au trecut de 25 de ani se ingrijoreaza din ce in ce mai mult cu privire la cariera lor, mai ales daca pana la aceasta varsta nu au avut niciodata un job stabil, ci au schimbat foarte multe locuri de munca. De asemenea, incep sa apara frustrarile din cauza ca trebuie sa o ia mereu de la inceput, pe pozitii de juniori, iar beneficiile nu sunt deloc satisfacatoare. Se pare ca femeile care lucreaza in firme mici se simt mai complexate decat cele care au joburi in multinationale.

Relatiile esuate

Femeile care au trecut de 27 de ani si care au avut mai multe relatii, precum si cele divortate sunt extrem de complexate din cauza faptului ca nu au reusit sa isi gaseasca perechea. Starea lor depresiva este accentuata de retelele de socializare unde ele vad prietene si cunostinte casatorite sau care asteapta nasterea unui nou membru al familiei. Ele trec foarte greu peste urmele lasate de fostii parteneri si se simt complexate, crezand ca problemele sunt numai la ele.

Peste 60% dintre femei se simt complexate, iar aceasta cifra este intr-adevar ingrijoratoare. Acestea ar trebui sa ia masuri, astfel incat sa evite starile depresive. Pentru inceput, ele ar trebui sa nu se mai subestimeze si sa inceteze sa se compare cu cei din jur!