•  Business OTS
229 afişări

Dezvoltatorii de software și aplicații sunt așteptați la PRIA IT&C and Intellectual Property în 28 martie la Iași PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași- cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 28 Martie 2017, începând cu ora 9,30, în Iași la hotel Unirea, sala Cuza.

04d89108-c053-4c18-aa12-160a53fbc4f7

Peste 150 de specialiști, manageri, lideri și reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala și protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, lectori invitați sunt: Florica ENEA — Șef Serviciu Electro-fizică, OSIM; Anca POPESCU — Examinator Cereri de Brevet de Invenție în cadrul Serviciului Electro-fizică, OSIM; Cristian POPESCU — Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; Irina VIJOLI — Partner Business Evangelist, Microsoft Romania; Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN — Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi și Teodor BLIDARUȘ — Președinte, ANIS și Paul BUTNARIU—Președinte, Camera de Comerț și Industrie Iași.

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creează o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală — cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială și culturală a unei țări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea și inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietății intelectuale.
Vrei să afli cum își protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru că noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători și pentru mediul academic.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii românești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property —cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 28 Martie 2017, începând cu ora 9,30, la hotel Unirea Iași, sala Cuza.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM — Strategia dezvoltării protecției proprietății industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?; Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietății intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor dacă sunt copiate numai părți funcționale ale codului software? Protecția programelor de calculator — legislația actuală și provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe software.

PRIA IT&C and Intellectual Property se desfășoară sub egida OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt casa de avocatură Popovici, Nițu, Stoica&Asociații, Microsoft și ANIS.

De asemenea, parteneri ai evenimentului sunt Camera de Comerț și Industrie Iași, Camera de Comerț Româno-Olandeză, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Romania-Israel și Camera de Comerț Romania-Elveția.

Parteneri media sunt AGERPRES, Radio HIT Iași, Ziarul de Iași, 9AM News, Transilvania Business și Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal și Actmedia.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi

Despre PRIAevents

PRIAevents — experții tăi în evenimente! Noi aducem informații de ultimă oră și trend-uri în business prin intermediul conferințelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau