COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directe fermierilor şi prin măsuri de piaţă, şi finanţează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Si în ţara noastră agricultura joacă un rol important şi se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziţie în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor şi este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale şi de est şi al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia.

Potenţialul României în sectorul agricol este foarte mare şi încă există loc de creştere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar şi soluţii sau sugestii pentru a exista o creştere esenţială a agriculturii româneşti, dar şi anumite probleme cu care ne confruntăm.

Pentru că sectorul agricol este extrem de important şi pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar şi al celor care lucrează în rândul autorităţilor şi al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinţei PRIA Agriculture vom premia şi vom aplauda activitatea acestora în sectorul agricol. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-şi creşte afacerile, care sunt poveştile lor de succes.

Pentru a doua oară în România, prin intermediul PRIA Women in Agriculture vom scoate în evidenţă şi vom determina oamenii să conştientizeze care este rolul femeilor în dezvoltarea agriculturii în ţara noastră.

Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: Priorităţile Guvernului României în ceea ce priveşte agricultura României; Activitatea agenţiilor AFIR şi APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia?; Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societăţile de leasing şi fondurile de garantare la creşterea absorbţiei fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiţii destinate agriculturii? ; Cadastrul naţional. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piaţa funciară?; Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?; Sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii) şi îmbunătăţirea calităţii activelor fixe; Creşterea competitivităţii, diversificarea producţiei, creşterea calităţii produselor obţinute şi îmbunătăţirea performanţei generale a exploataţiilor agricole; Eficientizarea costurilor de producţie prin promovarea profolosirea eficientă a energiei; Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură; Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat in agricultură şi cine poate beneficia de ele? Ce subvenţii primesc fermierii români pentru Campania 2017?; Arendarea terenurile agricole in vederea comasării; Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?; Norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune; Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvenţiilor şi infrastructura de irigaţii.

PRIA Agriculture reuneşte 250 participanţi, dintre care: reprezentanţi ai Guvernului României; reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale; reprezentanţi ai APIA şi AFIR; reprezentanţi ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă; membri Pro Agro , LAPAR, dar şi ai altor asociaţii importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR; reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ; reprezentanţi ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice; reprezentanţi ai companiilor FMCG şi ai distribuitorilor; reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiţii, fonduri de garantare şi contragarantare; consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT, precum şi presa de specialitate.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Agriculture şi modalităţi de înscriere pentru participare puteţi găsi pe http://priaevents.ro/pria-women-in-agriculture-2017/

Despre PRIAevents

PRIAevents - experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro

0744 584 661.