'Interacţiunea interculturală în lumea în care trăim este de o importanţă colosală, pentru viitorul tinerilor, de aceea în fiecare an ne străduim să aducem la World Education Fair instituţii dintre cele mai prestigioase, care provin din diverse spaţii culturale ale lumii. Considerăm că decizia de a alege locul unde urmează să-ţi petreci câţiva ani din viaţă este extrem de importantă şi necesită contactul direct cu oamenii de acolo. Din acest motiv prin conceptul Educaţie 360 ne străduim ca în fiecare an în cadrul târgului să punem faţă-n faţă reprezentanţii respectivelor instituţii cu publicul român interesat de studii în afara ţării', declară Ana Maria Papp, Manager Dept. Universităţi în Străinătate, IntegralEdu.

Germania vine cu mai multe instituţii de renume, faţă de anii trecuţi

În cadrul târgului vor participa instituţii din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Elveţia, Olanda, Portugalia, Canada, Franţa, Danemarca şi China. De asemenea, mai multe ţări vor veni cu oferte noi pentru români, cum ar fi Green River College din SUA.

'Studiile din domeniul resurselor umane făcute în ultimii ani au arătat că la mare căutare în România, după limba engleză este limba germană, fie că vorbim de manageri, traducători, profesori, funcţionari din sistemul public sau operatori de call center. De aceea este îmbucurătoare prezenţa Germaniei din acest an, care vine cu o paletă mai largă de instituţii de învăţământ decât în anii trecuţi, unele fiind chiar specializate pe învăţarea limbii germane, cum sunt Humboldt Institut sau Goethe Institut, pe care îi vom reprezenta. Acestea oferă cursuri pentru copii începând de la 7 ani, dar şi pentru adulţi, ambele având reprezentanţe în zeci de ţări ale lumii, adresându-se şi celor interesaţi de intensificarea schimbul intercultural', precizează Ana Maria Papp.

Tabere educaţionale unde te pregăteşti pentru meseria pe care o vei face

De asemenea, unele dintre instituţiile prezente la World Education Fair vin şi cu oferte pentru tabere educaţionale, individuale sau de grup, în destinaţii precum Franţa, SUA, Elveţia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

'Printre cele mai populare destinaţii la capitolul tabere de grup se numără Marea Britanie, Portugalia şi Germania. În aceste tabere de grup pot merge copii începând de la 8 ani până la 18 ani. Acestea aparţin unor instituţii prestigioase şi permit dezvoltarea cunoştinţelor de limbi străine, implică elevii în activităţi recreative, sportive şi chiar artistice. De asemenea, în cadrul World Education Fair vor fi prezente şi tabere care permit testarea sistemului de învăţământ britanic, cum este programul Vara academică, la DLD College din Londra, care pe lângă asta oferă şi pregătire pentru cei care vor să meargă mai departe să studieze medicina sau se pregătesc pentru admiterea la prestigioasele universităţi Oxford şi Cambridge', precizează Alexandra Piha, Manager EduTabere în Străinătate, IntegralEdu.

La târg vor fi aplicate teste de orientare profesională de către reprezentanţii Cambridge Occupational Analysts

Testele de orientare profesională Cambridge Occupational Analysts (COA) sunt create pentru copiii şi tinerii din diferite grupe de vârstă şi au fost testate de-a lungul a peste 25 de ani în mai mult de 50 de ţări din întreaga lume.

'Testele COA sunt unelte necesare pentru a descoperi ce domeniu de studiu i se potriveşte cel mai bine unui tânăr. Acestea vin mai ales în întâmpinarea situaţiilor când elevul, aflat la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, nu ştie încotro să meargă sau a celor în care după primul an de facultate îşi dă seama că domeniul respectiv nu i se potriveşte. Raportul de evaluare emis în urma testării unui candidat scoate în evidenţă un set de domenii de studiu care-i sunt potrivite şi în care ar putea să exceleze. În România IntegralEdu este singura entitate autorizată să aplice testele COA, iar în cadrul World Education Fair din aceste zile vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai COA', declară Ana Maria Papp.

Marea Britanie lărgeşte oportunităţile de finanţare a studiilor pentru studenţii străini

De asemenea, în ciuda contextului Brexit, Marea Britanie îşi deschide şi mai mult porţile pentru studenţii din afară. Începând din acest an cei care doresc să opteze pentru studii postuniversitare în Marea Britanie pot lua un împrumut în valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, concomitent cu un împrumut ERASMUS PLUS de 9300 lire, pentru un program de un an sau 13.900 lire, pentru doi ani. O parte dintre universităţile la care se poate ajunge prin aceste împrumuturi vor fi prezente la World Education Fair.

Mai multe informaţii despre eveniment şi modalitatea de înscriere se pot găsi pe site-ul www.worldeducation.ro.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezenţa în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanţă educaţională pentru studii în străinătate în cadrul cărora elevii, studenţii şi părinţii acestora au ocazia să întâlnească reprezentanţii unor şcoli şi universităţi de prestigiu din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro şi pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.