Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:




Specialistii de la Raoauto.ro vin cu o serie de trucuri testate pentru posesorii masinilor Audi, acestia fiind cei care aloca un buget lunar fabulos pentru achizitionarea combustibilului!



1.Pedala de acceleratie - Primul INAMIC!

Se recomanda ca accelararea masinii sa se faca atat cat este nevoie! Specialistii afirma ca, accelerand de la 0 km/h pana la 60 km/h, consumul va fi mai mic, decat accelerand pana la 50 km/h. Ai fi surprins sa vezi ca economisesti peste o treime din banii pe care ii investesti, in mod normal, pe carburant.

Chiar daca nu iti vine sa crezi, afla ca soferii din marile orase de vest au o viteza de 40-50 km/h, chiar daca soselele sunt mai libere decat la noi. Acest lucru nu ajuta doar la scaderea consumului mediu de carburant, ci si la scaderea nivelului de stres si a irascibilitatii in trafic.





2. TURATIA MOTORULUI

Turatia motorului este strans legata de consum. Mai concret, cu cat turezi motorul mai tare, cu atat consumul de carburant va fi unul mai mare. Pentru a economisi, solutia este ca turatia sa fie una constanta, de preferat  sub 2000 rpm. De asemenea, turatia excesiva a motorului poate defecta alte componente ale sistemului. Daca esti in astfel de situatie, atunci piese auto orginale pentru Audi poti gasi AICI.



3. ATENTIE LA...FRANA!

Daca franezi brusc si foarte des, este posibil ca media consumului de carburant sa fie in crestere. Sfatul profesionistilor in domeniul auto este sa anticipezi momentele in care vei fi nevoit sa franezi brusc, astfel incat nu vei contribui la pierderea energei si a vitezei de deplasare. De asemenea, motorul nu va mai fi nevoit sa arda carburant pentru a accelera, din nou!



4. PASTRAREA DISTANTEI IN TRAFIC!

Alt sfat dat de specialistii de Raoauto.ro este legat de pastrarea distantei in trafic. Acest lucru duce, automat, la scaderea consumului de carburant, intrucat nu va fi nevoie sa franezi brusc si astfel sa pierzi energia de miscare acumulata, pana la acel moment.







5. FRANA DE MOTOR - UN AJUTOR DE NADEJDE

Mai departe, se pare ca si folosirea franei de motor se afla pe lista de 'Asa DA!' pentru cei care vor sa economiseasca carburant. Astfel, ar trebui sa folosesti tot timpul frana de motor, nu doar cand te deplasezi in afara orasului sau cand pe carosabil sunt conditii nefavorabile pentru sofat. Printre efectele benefice ale utilizarii franei de motor, se regaseste si reducerea nivelului de uzura a placutelor de franare.

Iti vine sa crezi sau nu, chiar si aerul conditionat pornit iti aduce un consum mai mare de carburant, chiar si cu 10-20%. Bineinteles, vara, cand canicula este in toi, nu poti sa mergi fara aer conditionat, dar ai putea sa scapi de surpaincalzire parcandu-ti autovehiculul la umbra, iar nu in plin soare. Mai mult, circula putin cu geamurile deschise, pentru a scapa de aerul fierbinte din interiorul masinii, si abia apoi da drumul la aerul conditionat. Insa, si aici exista o problema: consumul de carburant creste si daca mergi cu geamurile deschise. Asa ca cea mai buna varianta este sa folosesti moderat aerul conditionat, mai ales ca nu este nici foarte sanatos sa il tii pornit tot timpul.



7. GREUTATEA

Fiecare dintre noi are tendinta, mai ales cand pleaca in vacanta, sa isi umple geamantanele cu tot felul de lucruri de care, oricum, nu se va folosi. Asa ca, inainte de a pleca la drum: fa curatenie in portbagaj, da jos portbagajul de pavilion, daca nu il folosesti, pentru ca toata greutatea adunata pe masina ta creste nivelul de consum al masinii. Ca sa iti faci o idee, consumul de carburant creste cu aprox. 1-1.5% la fiecare 35 kg suplimentare. Daca umfli anvelopele mai bine, consumul de carburant va scadea, insa recomandarea specialistilor este sa se respecte indicatiile producatorului autovehiculului.







8. ANVELOPELE DE IARNA

Un alt factor care afecteaza consumul este reprezentat de utilizarea anvelopelor de iarna pe parcursul perioadei in care folosirea acestora nu este necesara. Se pare ca achizitia unor anvelope ecologice este o solutie ideala, care conduce la o reducere a consumului de carburant. Cu cat? Chiar si cu 10%!



9. DISPOZITIVE

Nu in ultimul rand, vizeaza dispozitivele care promit o scadere drastica a consumului de carburant. Unele resoftari pot sa asigure scaderea acestuia si cresterea performantei!

Iata, asadar, ce ai putea face pentru a beneficia de o scadere considerabila a consumului de carburant si implicit, cum ai putea actiona pentru a te bucura de o investitie mai mica in ceea ce priveste achizitionarea combustibilului pentru masina ta!

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.