Hellenic Bank și APS semnează un acord pentru administrarea activelor imobiliare și a portofoliului de expuneri neperformante

 •  Business OTS
1348 afişări

Hellenic Bank Public Company Ltd. din Cipru și APS Holding a.s. au ajuns la un acord pentru administrarea activelor imobiliare și a întregului portofoliu de credite neperformante ale băncii pe data de 10 ianuarie 2017.

0a0f5633-16c5-46f3-a382-daba08ae52ad

Valoarea acestui pachet de creanțe este de 2,4 miliarde de euro și va fi administrat de către o nouă societate, în care Hellenic Bank va deține 49% din acțiuni, iar APS Recovery Cyprus Ltd. va fi acționar majoritar.

Operațiunile actualei Divizii de Management a Arieratelor ale băncii, precum și un număr de 160 de angajați ai acesteia, vor fi transferate la noua companie. Hellenic Bank va păstra dreptul de proprietate asupra garanțiilor imobiliare și asupra tuturor expunerilor.

Prin crearea celei mai mari platforme pentru administrarea creditelor neperformante și a activelor imobiliare din Cipru, banca va fi capabilă să își gestioneze creanțele într-o manieră rapidă și eficientă prin dezvoltarea, creșterea și îmbunătățirea recuperărilor de neperformante grație knowhow-ului și expertizei APS.

Acest acord este de o importanță strategică deosebită pentru Hellenic Bank și este în acord cu planul de reorganizare și transformare a modelului de afaceri al Grupului. Principalii piloni strategici se axează pe reducerea expunerilor neperformante, extinderea noilor creditori coroborat cu creșterea cotei de piață a băncii, precum și mărirea veniturilor prin alte operațiuni bancare.

Tranzacția este considerată finalizată numai după primirea tuturor aprobărilor din partea autorităților și instituțiilor autorizate și acest lucru este prevăzut a se intampla până la sfârșitul primului trimestru din 2017.

Mai multe detalii despre acest acord, inclusiv condițiile comerciale și financiare, vor fi anunțate după încheierea tranzacției.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: 
Daniela Bratoveanu
Communication and PR Senior Specialist APS România
E-mail: dbratoveanu@aps-holding.com
Telefon: 0728 300 882

APS Holding este lider în domeniul investiției, gestionării și recuperării portofoliilor de credite neperformante și imobiliare din Europa centrală și de sud-est. Compania a fost fondată în 2004 în Praga, Republica Cehă și oferă servicii complete pentru administrarea împrumuturilor performante și neperformante și gestionarea activelor, iar în prezent desfășoară operațiuni prin cei 600 de experți ai săi în 10 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Cehă, România, Serbia și Slovacia. APS manageriază creanțe cu o valoare totală de peste 4,5 miliarde de euro și pune la dispoziție consultanță de specialitate exclusivă celor patru vehicule ale grupului, dar și altor fonduri de investiții de talie globală.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe