Experiment inedit la Cluj în cadrul unui concert simfonic ce nu părea să se abată de la programul propriu-zis.

 •  Business OTS
1226 afişări

Siesta la Filarmonica de Stat 'Transilvania' - When classics go crazy

44b945c5-3142-41a4-b73f-5d2fc8c0cb98

La un concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat 'Transilvania' din Cluj, sub conducerea dirijorului Gottfried Rabl, pe scena Colegiului Academic, spectatorii au fost surprinși de un eveniment care, de la un moment dat, a luat un ton cu totul diferit față de așteptările lor.

Un percuționist rebel, o orchestră care se molipsește rapid și un dirijor care se dă bătut în a mai încerca să-i aducă pe calea (partitura) cea dreaptă.

Acesta a fost scenariul-supriză pregătit de cei de la Filarmonică alături de agenția creativă Heraldist & Wondermarks, care a semnat de curând și noua identitate vizuală a instituției de cultură.

Abordarea proaspătă și neconvențională a fost rețeta unei seri surpriză, care a transformat obișnuitul în extraordinar și a arătat că o filarmonică cu personalitate se poate juca și poate reinterpreta 'clasicul' din muzica clasică.

Dirijorul Gottfried Rabl, bandoneonistul Omar Massa, Bogdan Bohu? (solo pian), Alexandra Burcă (solo voce), Cornel Groza (dirijorul corului) au adus publicului lucrări de Moritz Moszkowski, Ástor Piazzolla, Carlos Chávez / Dietrich Buxtehude, Constant Lambert, Lorenzo Fernández, José Pablo Moncayo, Arturo Márquez.

Proiectul a fost realizat de către Filarmonica 'Transilvania' din Cluj-Napoca pe baza conceptului creativ al agenției Heraldist & Wondermarks. Echipa de montaj și producție video a fost compusă din Matei Pleșa, Aris Ciurdar, Anda Tegla? și Kötő Zsolt, Filep Farkas, Lepedus Péter, László Lóránd, Péter Anna.

'Conceptul de promovare video propus de cei de la Heraldist & Wondermarks ne-a entuziasmat de la început, dar am trecut destul de greu la fapte. A fost nevoie să găsim un concert cu un program flexibil și un dirijor care să nu spună nu inițiativei. Din fericire, Gottfried Rabl a fost mai mult decât bucuros să facă parte din acest demers. Ne bucurăm că am lăsat la o parte convențiile pentru o seară și am adus zâmbete în public printr-un moment ce credem că arată nu doar versatilitatea orchestrei, ci și deschiderea artiștilor către astfel de momente. Chiar dacă pare că muzicienii noștri au luat-o 'razna', colaborarea noastră cu Heraldist devine tot mai armonioasă. Sperăm ca acest video să nu-i înveselească doar pe melomani, ci să instige curiozitate și deschidere asupra activității noastre',  ne-a spus Diana Câmpean, secretarul PR al Filarmonicii de Stat 'Transilvania'.

Vă invităm să vizionați videoclipul momentului și să dați share link-ului:https://youtu.be/pemolbK2eV4

Filarmonica de Stat 'Transilvania'

Filarmonica de Stat 'Transilvania' din Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari instituții culturale din România, cu un standard recunoscut pe plan internațional.

Mai multe informații despre Filarmonica de Stat 'Transilvania' găsiți pe site-ul:
www.filarmonicatransilvania.ro

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe