Participantul Indirect, o nouă facilitate pentru intermediarii BVB

•  Business OTS
296 afişări

a2f118da-c29d-4767-84bf-189d455e5c1b

Bursa de Valori București (BVB) simplifică procedurile pentru intermediarii care activează pe piața de capital și le oferă acestora posibilitatea de a fi participanți indirecți la Depozitarul Central. Astfel, un participant BVB poate alege modalitatea prin care să efectueze operațiunile de post-tranzacționare. Noua opțiune va crea premisele pentru un acces mai facil la piața administrată de BVB a unor potențiali noi membri, care vor lua în considerare dobândirea calității de membru la BVB în vederea activării pe piața de capital din România, în timp ce serviciile de post-tranzacționare aferente vor fi furnizate de instituții specializate, cum sunt agenții custode.

Utilizarea de către un participant BVB a opțiunii legate de participarea indirectă la Depozitarul Central îi permite acestuia să se concentreze pe activitatea de tranzacționare și să opteze pentru o soluție potrivită modelului său de business cu privire la post-tranzacționare. Acest participant nu va mai derula operațiuni de compensare-decontare și registru deoarece activitățile respective vor fi efectuate de către alte instituții autorizate de Depozitarul Central.
În acest mod, în baza noului cadru definit, accesibilitatea și calitatea pieței administrate de BVB vor crește. "Bursa de Valori București este în mod continuu preocupată să asigure un cadru flexibil în care participanții BVB să fie interesați să se implice, în concordanță cu modelul lor de business, astfel încât să aibă mobilitate de a activa în piață și de a efectua operațiuni, precum cele legate de post-tranzacționare, în mod eficient și facil," a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

În vederea susținerii adecvate a acestui cadru și în calitate de furnizor de servicii IT pentru Depozitarul Central, Bursa de Valori București a dezvoltat o infrastructură modernă care să asigure efectuarea de operațiuni într-un mod automatizat, optim și sigur, beneficiind de o inter-conectare între sistemul de tranzacționare BVB și infrastructura aferentă pentru post-tranzacționare, precum și de utilizarea unei proceduri eficiente de administrare a riscului.

"În concordanță cu obiectivele sale de a dezvolta piața locală, BVB rămâne implicată în demersurile de îmbunătățire a serviciilor și instrumentelor oferite participanților la piață în vederea susținerii activității acestora și se aliniază la standardele și practicile burselor moderne," a adăugat directorul general al BVB.

***

BURSA DE VALORI BUCUREȘTI administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacționare și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010. Pentru mai multe informații vizitați www.bvb.ro.
Pentru mai multe informații: Daniela Șerban, Director IR&PR, +4.0742.242.662, comunicare@bvb.ro.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau