Concursurile GastroPan aduc împreună cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari autohtoni care îşi vor demonstra măiestria în faţa unui juriu format din experţi de talie mondială. Concursurile GastroPan sunt grupate în 3 secţiuni competiţionale (PANIFICAŢIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE), în cadrul cărora juriul selectează lucrările care vor primi trofeele Pâinea Anului 2017 şi Tortul Anului 2017. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac până pe 10 februarie.

Pe lângă faptul că sprijină evoluţia profesională din domeniu, Concursurile GastroPan au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piaţă, impulsionând competitivitatea din sector şi promovând afacerile din domeniul panificaţiei, cofetăriei şi alimentaţiei publice. Performanţa concurenţilor va fi recompensată de organizatori cu zeci de cupe, diplome şi medalii, în timp ce companiile pe care le reprezintă vor beneficia de mediatizare gratuită atât în presa de specialitate, cât şi prin canalele mass media prezente la eveniment.

TORTUL ANULUI 2017 ŞI PÂINEA ANULUI 2017

PANIFICAŢIE-PATISERIE-24 martie 2017- Atât brutarii artizani, cât şi producătorii industriali de pâine vor avea şansa de a câştiga trofeul Pâinea Anului 2017, în două categorii diferenţiate în funcţie de cantitatea produsă şi metodele de fabricaţie - artizanale sau industriale. În cadrul aceleiaşi secţiuni, Panificaţie-Patiserie, concurenţii se vor întrece în obţinerea celor mai bune produse sărate de patiserie pentru mic dejun, precum şi în crearea de piese artistice din aluat de panificaţie pe tematica 'Toamna la ţară'.

COFETĂRIE-23 martie 2017-La secţiunea Cofetărie s-au înscris cofetari din toată ţara care deja pregătesc şi perfecţionează reţetele de 'Exotic Cakes' pe care le vor prezenta juriului internaţional. Pentru câştigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurenţii vor fi provocaţi să dezvolte gusturi originale, creative şi delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice. Cofetarii artişti şi decoratorii de torturi vor avea şi ei posibilitatea de a-şi demonstra talentul la categoriile Creaţie artistică din pastă de zahăr şi Creaţie artistică din ciocolată, provocarea lor fiind legată de cinematografie. Aşadar, vizitatorii GastroPan îşi vor delecta privirile cu opere de artă dulci pe tema 'Cinema'.

GASTRONOMIE-25 martie 2017-La rândul lor, bucătarii vor avea sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, conţinând preparate reci obţinute din ingrediente la alegere şi respectând tematica 'Sănătatea în Farfurie'. În acelaşi timp, concurenţii cu un spirit artistic mai dezvoltat îşi pot întrece talentele la categoria Sculptură în Fructe şi Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să ne ducă în 'Lumea acvatică'.

FURNIZORII AU POSIBILITATEA DE A SPONSORIZA CONCURSURILE GASTROPAN 2017

Organizatorii oferă companiilor furnizoare de servicii şi produse dedicate panificaţiei, cofetăriei şi gastronomiei posibilitatea de a deveni parteneri ai celor trei secţiuni de concurs. Companiile interesate pot accesa unul dintre cele patru variante de sponsorizare disponibile - Diamant, Gold, Silver şi Bronze, beneficiind de o excelentă promovare în rândul concurenţilor, juriului, vizitatorilor şi expozanţilor prin beneficiile cuprinse în fiecare dintre aceste pachete de sponsorizare.

Expoziţia internaţională GastroPan se va desfăşura la Sibiu în perioada 23-25 martie 2017 şi va reuni, pentru al nouălea an consecutiv, furnizori şi producători din întreaga lume cu specialiştii din alimentaţie publică şi industria ospitalităţii.

Pentru mai multe detalii despre eveniment şi imagini de la ediţiile anterioare vizitaţi pagina www.gastropan.ro Dacă sunteţi furnizori de soluţii şi tehnologii pentru afacerile din panificaţie, cofetărie sau HoReCa şi doriţi să rezervaţi un stand la Expoziţia Internaţională GastroPan 2017, contactaţi organizatorii la telefon 0266-219.392, mobil 0787-677.310, 0733-313.043 sau email info@gastropan.ro