Organizat încă din anul 2009, concursul îşi propune să aducă în faţa publicului larg iniţiative cât mai diverse de responsabilitate eco-socială din România. Un număr record de proiecte au fost înscrise în acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro, 98 de proiecte venind din întreaga ţară, pentru toate cele patru categorii de concurs: Companii, Instituţii de învătământ, Instituţii publice şi ONG-uri.

,,Ne bucurăm să constatăm că proiectele de mediu şi CSR devin tot mai numeroase de la an la an. Aceasta demonstrează creşterea preocupărilor românilor pentru asigurarea unui mediu curat şi pentru economisirea resurselor', a declarat Valentin Negoiţă, Preşedintele ECOTIC.

Concursul a fost deschis proiectelor dedicate protecţiei mediului, conservării resurselor planetei şi prevenţiei risipei acestora, desfăşurate începând din octombrie 2015.

ECOTIC felicită pe toţi cei care au înscris proiecte în concurs şi care dovedesc o noua atitudine proactivă faţă de mediul înconjurător. Câştigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2016 sunt următorii:

Marele Premiu pentru Instituţii Publice: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

Proiect câştigător: Magazinul caritabil Socialxchange

Marele Premiu pentru ONG: Asociaţia Semper Musica Filiala Tecuci

Proiect câştigător: Instalarea primelor containere de donaţii haine din Judeţul Galaţi

Marele Premiu pentru Instituţii de Invăţământ: Scoala Gimnazială Nucet din Dâmboviţa

Proiect câştigător: Biodiversitatea înseamnă viaţă!

Marele Premiu pentru Companii: Studioplot

Proiect câştigător: Tubatect

Premiile au fost decernate în cadrul unui eveniment festiv, ce a avut loc vineri, 9 decembrie 2016, la Hotel Intercontinental, Bucureşti.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro şi www.ecotic.ro.

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanţa promptă şi specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii şi acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiţi pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizaţiei ECOTIC, precum şi pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.