COD GALBEN: 30-03-2020 Intre 09:00 si 13:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Asociaţia Suport Mastocitoză România şi-a focusat permanent activităţile şi eforturile în vederea asigurării tratamentului vital cu cromoglicat de sodiu pentru toţi bolnavii de mastocitoză din România.

După 20 de ani am reuşit să readucem cromoglicatul de sodiu în România, prin obţinerea unei Autorizaţii de Nevoi Speciale.

Până acum a distribuit donaţii de 13500 de euro, graţie donatorilor Fundaţia Baylor Marea Neagră România şi SRATI. Acum adaugăm din fonduri strânse printr-o acţiune de foundraising în reţelele de socializare, inclusiv prin licitaţii publice, încă 4400 de euro în cromoglicat de sodiu, adică peste 11000 de capsule şi le mulţumim din suflet tuturor donatorilor şi în mod special Lions Club Hamburg. Donaţiile totale au cumulat suma de 18000 de euro.

Asociaţia Suport Mastocitoză România a obţinut drept de copyrigth pentru carnetele de mastocitoză, traduse în şapte limbi străine, carnete pe care le-a distribuit tuturor bolnavilor de mastocitoză, carnete care constituie document juridic justificativ pentru evitarea vaccinării, în cazul copiilor.

Tot din grija pentru bolnavi, ASMR a distribuit brăţari medicale ce au inscripţionate interdicţiile medicamentoase pe interior.

De asemenea, ASMR a încheiat contracte de asistenţă mutuală şi colaborare cu unităţi spitaliceşti de stat şi private, cel mai important fiind cel cu SUUB, în toate situaţiile ASMR devine donator de cromoglicat, conform contractelor. ASMR este prezentă, prin ordin al ministrului în grupul de lucru (reprezentat prin preşedinta asociaţiei, Nicoleta Vaia e-mail nike974@gmail.com) de la Ministerul Muncii, format în vederea includerii în lege a criteriilor de încadrare în grad de handicap pentru mastocitoză, criterii inexistente momentan în România.

ASMR asigură asistenţă juridică gratuită tuturor membrilor săi.

La începutul acestei luni, ASMR a depus documentaţia de obţinere a unei ANS pentru cromoglicat, la un preţ mult mai bun decât precedentul.

De asemenea, ASMR este mandată de bolnavii de mastocitoză din România să poarte negocieri cu autorităţile în vederea includerii cromoglicatului în lista medicamentelor compensate.

Momentan desfăşurăm o ampla acţiune de fundraising, licităm tricouri cu dalmaţianul Masty, mascota asociaţiei noastre.

Fiecare tricou echivalează cu o cutie cu 20 de cps de cromoglicat pentru un bolnav de mastocitoză. Banii se pot dona în contul RO72RNCB0300151906140001, Asociaţia Suport Mastocitoză România, CIF 36200603.

Facebook Asociatia Suport Mastocitoza Romania.

www.mastocitoza.ro (acesta este în curs de definitivare)