Tehnologiile din construcţii sunt într-o continuă dezvoltare. În prezent, sunt utilizate pe o scară largă aşa numitele pardoseli epoxidice Acestea reprezintă o soluţie ce îmbină elemente importante pentru orice tip de spaţiu interior:

- Finisajul cuprinde caracteristici estetice şi tehnice, acestea nu permit infiltrarea şi absorbţia umezelii;

- Sunt instalate foarte uşor şi rapid datorită metodei de aplicare prin turnare;

- Suprafaţa netedă protejează podelele din beton;

- Sistemele de pardoseli pe bază de răşini au avantajul de a fi aplicate în straturi subţiri de răşini epoxidice sau poliuretanice, care după întărire prezintă rezistenţă mecanică ridicată şi rezistenţă chimică remarcabilă. Ele pot fi aplicate atât la pardoselile noi, cât şi la cele vechi;

- Pardoselile epoxidice au durabilitate excelentă în timp şi costuri de întreţinere minime, în plus ele formează o suprafaţă netedă, neabsorbantă şi uşor de curăţat.

Pardoselile epoxidice executate de MILUCON, în conformitate cu toate standardele destinate asigurării unui mediu igienic, sunt rezistente la diferite acţiuni chimice şi pot fi aplicate la scară mare pentru: laboratoare, depozite, hale industriale, spitale, benzinării, fabrici de vin, fabrici de conserve, garaje, ateliere auto, magazine, hoteluri, cabinete medicale, băi, camere de locuit şi spaţii industriale de orice tip în care se lucrează cu tot felul de substanţe chimice şi agresive.

Pardoselile epoxidice au o rezistenţă mecanică ridicată: rezistenţă ridicată la frecare, nu se deteriorează şi nu se macină (nu formează praf, precum se formează pe suporturile de beton, beton elicopterizat, inclusiv cel protejat cu cuarţ sau întăritor de suprafaţă).

Pardoselile epoxidice au rezistenţă mare la compresiune, aderenţă ridicată la suport (se creează corp comun cu stratul prin pregătirea minuţioasă în prealabil cu utilaje specializate), duritate mare.

Acoperirile epoxidice sunt neabsorbante, se curăţă foarte uşor şi prezintă rezistenţe chimice deosebit de ridicate la diluţii de acizi organici şi anorganici, la solvenţi, substanţe alcaline, săruri, produse petrochimice, lubrifianţi, agenţi de curăţare agresivi.

Pardoselile epoxidice realizate de MILUCON au timp redus de aplicare şi durată scurtă până la exploatarea pardoselii, costuri reduse faţă de alte soluţii propuse pentru remedierea pardoselilor şi durată mare de exploatare.

Caracteristicele notabile ale pardoselilor epoxidice

Suprafaţa finală poate fi netedă cu aspect lucios în care se pot insera diverse decoraţiuni: chipsuri, glittere, autocolante sau suprafaţă antiderapantă în spaţii în care există un risc mare de alunecare (rampe auto, spaţii de încărcare marfă, hale industriale).

Prin intermediul companiei MILUCON, rezultatul final dublează valoarea investită, ceea ce conferă siguranţă şi încredere celor ce apelează la un astfel de serviciu.

Pardoselile executate de MILUCON pot fi turnate în interiorul clădirilor, sub construcţii acoperite şi chiar pe teritorii deschise. Acoperirea cu răşini epoxidice este universală, fapt demonstrat prin numeroase caracteristici:

- Pardoselile epoxidice nu influenţează schimbul de temperatură, astfel pot fi utilizate cu succes în băi, iar temperaturile scăzute din timpul iernii nu vor afecta acoperirea din încăperile neîncălzite;

- După finisare nu rămân rosturi, iar murdăria nu se va mai aduna;

- Rezistenţa ridicată la uzură în decursul a mai multor decenii;

- Suprafaţa pardoselii poate fi uşor reparată chiar şi pe suprafeţe mici;

- În spaţii în care electricitatea creează probleme, precum: săli de calculatoare, tipografii, ţesătorii, spitale, benzinării, centrale electrice, depozite de muniţii, realizăm pardoseli epoxidice antistatice;

- Aplicarea răşinilor epoxidice se poate realiza şi pe suprafeţe noi de beton de 7 zile cu un grund special în prealabil sau suprafeţe ce prezintă probleme de igrasie ascendentă;

- Aplicarea lor se face şi pe suprafeţe contaminate de ulei, cu condiţia curăţării chimice a suportului sau cu o scarificare în prealabil;

- Acoperirile epoxidice de la MILUCON sunt produse într-o varietate de culori;

- Pardoselile pot fi la fel de uşor curăţate de murdărie precum un parchet acoperit cu lac.

În prezent, în domeniul produselor pentru construcţii, sunt disponibile şi pardoseli poliuretanice, cu rezistenţe mecanice ridicate, recomandate pentru exterior, cu rezistenţe la radiaţiile solare, la temperaturi scăzute şi ridicate, sunt recomandate şi pentru spaţii cu cerinţe speciale (camere frigorifice), însă fiecare opţiune este aplicabilă în funcţie de motivul pentru care alegeţi să apelaţi la serviciile MILUCON.

Ajutor pentru alegerea corectă

Oferta de pardoseli epoxidice sau poliuretanice de la MILUCON este ideală pentru a obţine garanţia unor suprafeţe solide şi de încredere, cu o durată lunga de viaţă, care îmbină armonios caracteristici practice, igienice şi estetice.

Specialiştii de la MILUCON cunosc calitatea pardoselilor epoxidice şi poliuretanice şi spectrul larg de materiale vă vor ajuta să faceţi alegerea potrivită. Este de ajuns doar să vă adresaţi specialiştilor din echipa MILUCON la: 0766.419.049 sau contact@milucon.ro