COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 16-01-2018 ora 15 Intre 15:00 si 17:00 se va semnala Precipitații predominant sub formă de ploaie, care favorizează depunerea poleiului in Județul Bihor, Județul Timiş, Județul Arad, Județul Caraş-Severin;

Iniţiat de BORO PR & COMMUNICATION, cu participarea COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA, a ASOCIAŢIEI EUROPENE DE MANAGEMENT ÎN SĂNĂTATE (EHMA) şi HEALTHCARE INFECTION SOCIETY (HIS), ROHO 2016 - Convenţia Română a Spitalelor abordează tematici actuale de larg interes şi prezintă exemple de bună practică medicală, din activitatea clinică, de asistenţă şi de îngrijiri, dar şi soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical.

Invitatul special al evenimentului este Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical şi CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa: "Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, ştiinţă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoştinţe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg. Voi pune în special accent pe eforturile depuse şi progresele înregistrate în managementul calităţii şi al riscului. Minimizarea riscurilor, protecţia pacienţilor şi a personalului medical, cu o valoare reală şi cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 - Romanian Hospital Convention reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali şi liderii din sănătate din România".

Chairman: Dr. Gheorghe Borcean, Preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Structura evenimentului, care va avea loc la Athénée Palace Hilton, cuprinde patru sesiuni de prezentări tematice şi studii de caz: 'Calitatea actului medical', 'Medicină de Urgenţă', 'Cardiologie', 'Prevenţie şi Control'.

Din program: O perspectivă europeană asupra îmbunătăţirii calităţii, Usman Khan, Director, The European Health Management Association (EHMA); Dezvoltarea medicinei de urgenţă în Polonia, Prof. Dr. Juliusz Jakubaszko, Ambasador european la Federaţia Internaţională pentru Medicină de Urgenţă; Dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă - o perspectivă regională, Holly McLaren, Director în cadrul Philips Healthcare Transformation Services; O provocare mare: Gestionarea malformaţiilor cardiace la nou-născuţi, sugari şi copii în România şi la nivel mondial., Dr. Youssef Tammam, Secretar General al Thoracic Mediterranean Society şi Profesor Asociat, 'Visiting Professor' Intermedicas; Siguranţa Pacientului şi Controlul Infecţiilor: Experienţa locală şi naţională din UK, Dr. Jim Gray, Redactor şef, The Journal of Hospital Infection, Healthcare Infection Society; Munca în echipă pentru îmbunătăţirea metodelor de prevenire şi control a infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, As. Ramona Marincaş, Director de îngrijiri.

Mai multe pe www.roho.com.ro şi www.facebook.com/SpatiulMedical

Master Partner: PHILIPS

Parteneri: UniCredit Leasing, Linde Healthcare, Asociaţia Română pentru Prevenirea, Studiul şi Controlul Contaminării (RACC)

În aceeaşi perioadă, la Bucureşti, are loc Building Health Bucharest International Forum, eveniment dedicat calităţii spaţiului medical, care reuneşte arhitecţi, manageri şi investitori din sănătate. Mai multe pe www.building-health.ro