Nigel's Dream

•  Business OTS
363 afişări

Agenția Fortin prezintă proiectul Nigel's Dream, o instalație artistică creată de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicată omului politic Nigel Farage, ex-lider UKIP și susținător al Brexit în Marea Britanie.

0dd946da-978d-4525-8e3e-b35482254b40

Operele de artă aduc împreună o instalație colaborativă de proporții monumentale, un veritabil testament pictural realizat în stilul expresionismului balcanic, pentru a adresa situația imigranților români din Marea Britanie.

Instalația artistică Nigel's Dream va fi expusă miercuri, 7 septembrie 2016 la galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, cu eveniment de vernisaj începând cu orele 19:00.

Cei doi pictori semnează un manifest politic materializat prin 3 picturi de mari dimensiuni, alături de o scrisoare deschisă către Nigel Farage motivată de afirmația politică emisă de domnia sa cu privire la situația imigranților români care locuiesc și muncesc în Marea Britanie: 'Orice persoană cinstită și normală ar avea tot dreptul să fie îngrijorată dacă un grup de români s-ar muta deodată în vecinătate.' — Nigel Farage, 16 Mai, 2014, LBC Radio.

Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter și Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflectă un scenariu distopic construit de opinia publică din UK despre cetățenii români și est-europeni.

Ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație care vădește tendințele xenofobe ale Marii Britanie și îndeamnă la atacuri rasiale, cei doi artiști împreună cu Agentia Fortin au creat un website care a stârnit interesul presei internaționale încă de la lansare — www.nigelsdream.com

Damian Barr, jurnalist de la The Guardian, Novien Govinden, romancier britanic, americanii de la Value Walk etc, sunt doar câțiva dintre simpatizanții acestui manifest artistic.

www.nigelsdream.com găzduiește manifestul complet — cele trei picturi, scrisoarea adresată omului politic Nigel Farage, inclusiv un video making-of.

Proiectul Nigel's Dream este o instalație caricaturală care portretizează Gărzile Regale Britanice în postura unor persoane de etnie romă dintr-o tabără de țigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace. În tonul conceptului artistic, se pare că lunatecii au preluat conducerea azilului de nebuni. Și cu greu vor ridica tabăra prea curând.

Vă așteptăm la vernisajul Nigel's Dream, miercuri, 7 septembrie 2016, la Galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, începând cu orele 19:00.

Evenimentul este sponsorizat de S.E.R.V.E. (Societatea Euro Româna de Vinuri de Excepție) cu o serie de vinuri albe, rose și roșii din vinoteca proprie pentru a încânta simțurile invitaților cu licori artistice. www.serve.ro

Dorim să mulțumim partenerului www.fierar.eu pentru sprijin logistic.

Nigel's Dream este un eveniment realizat de Agenția Fortin (www.fortin.agency) pentru a sprijini arta românească.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau