Sportivii români au scris istorie şi în 2016 la Campionatele Europene de Culturism şi Fitness din Santa Susana, Spania. Roatis Alexandru şi Sulea Ioana sunt noii campioni europeni medaliaţi cu aur, iar Văsut Sebastian, medaliat cu argint, este vicecampion european la culturism şi fitness. În plus, FRCF se mai poate lăuda cu trei locuri 4 şi un loc 5 şi înalta distincţie primită de preşedintele federaţiei române. În 2015, românii au reuşit performanţa de a câştiga la acelaşi campionat 4 medalii de aur, 1 medalie de argint şi  4 medalii de bronz.

Nici Gabriel Toncean, Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, nu s-a lăsat mai prejos şi iată că munca depusă în fruntea federaţiei i-a fost răsplătită cu o binemeritată distincţie, primind în nume personal o medalie de aur pentru merite manageriale din partea Forumului Mondial (IFBB).

'Am avut onorea să primesc în nume personal MEDALIA DE AUR din partea Forumului Mondial (IFBB). Este cea mai înaltă distincţie pe care mi-ar putea-o oferi sportul vreodată! Rodul muncii mele din ultimii 3 ani are recunoştinţă internaţională, ceea ce mă motivează şi mai mult pentru viitor. Sunt fericit, sunt emoţionat şi totodată parcă nu îmi vine să cred. Mulţumesc echipei mele din cadrul FRCF, mulţumesc colegilor de la Lex Guard şi bineînţeles, soţiei mele Simona Toncean, pentru că fără voi nu aş fi reuşit asta. Şi cel mai important, mulţumesc tuturor cluburilor care mi-au oferit încrederea şi şansa de a conduce destinele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness' a declarat Gabriel Toncean.

De la finele lui 2014 şi până în prezent, Gabriel Toncean se poate mândri cu  o activitate lăudabilă în fruntea federaţiei, aducând României 8 medalii de aur, 10 medalii de argint şi  7 medalii de bronz la Campionatul Balcanic,  4 medalii de aur, 1 medalie de argint şi  4 medalii de bronz la Campionatul European şi 1 medalie de bronz la Campionatul Mondial.

Totodată, Gabriel Toncean a crescut gradul de pregătire în rândul sportivilor prin introducerea mai multor competiţii anuale în cadrul federaţiei, a facilitat înscrierea în competiţii prin implementarea sistemului electronic, a participat la congrese internaţionale şi a atras noi parteneri pentru Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Pe lângă aceste realizări, preşedintele FRCF se mai poate lăuda şi cu o bună colaborare a federaţiei cu Ministerul Tineretului şi Sportului, o echipă sudată a membrilor Biroului Federal şi organizarea unor cursuri şi seminarii cu predarea unor lectori străini de renume mondial.