Concursurile GastroPan 2016: iată câștigătorii secțiunii de Gastronomie!

•  Business OTS
1225 afişări

În cadrul Concursurilor GastroPan 2106 s-a premiat cel mai reușit, apetisant, elegant, estetic și sănătos platou culinar pregătit individual și în echipă, precum și cele mai uimitoare creații artistice ale celor mai talentați sculptori în fructe și legume. Aflați cine sunt câștigătorii categoriilor Platouri culinare reci și Sculptură în legume și fructe!

0a959a62-1da1-43fd-a9ad-a345aa5989a3

Platouri culinare reci estetice cu gustări sănătoase

La această categorie, concurenții (care au concurat fie individual fie în echipe) au avut sarcina de a prezenta un platou festiv la alegere (carne, vânat, pasăre, pește, crustacee cu garnitură și sosul adecvat), prezentat rece — pentru 8 persoane folosind orice tip de ingrediente (legume, brânzeturi, carne, pește și preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri), care sus?in stilul de via?ă sănătos al consumatorilor.
Locul I la individual a fost câștigat de Citacu Gheorghe de la Restaurantul Rosettya din Bucure?ti. Câștigătorul a pregătit un platoul festiv cu mușchiuleț de mangaliță și cocoșel pitic cu ierburi în mantie de morcov, duet din curcan de casă cu piept de rață afumat, caise uscate în chemise cu semințe de in, iepure de curte cu stafide, ardei roșu și urechi din lemn învelit în foiță fină de creson (untișor) și păstârnac, sferă din conopidă cu charpir de gutui și mere verzi, budincă de morcov pe cruton de biscuite pe hrișcă (bio), trio de țelină, fasole neagră și linte, sos de roșii uscate și semințe de pin, chutney de stafide cu ghimbir, pesto din ierburi aromate.
La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câștigătoare a fost echipa de la Hotel Belvedere de la Brașov: file de somon marinat în suc de lămâie, coadă de homar infuzată în suc de portocale, file de halibut copt în mantie de spanac, biscuite din făină de migdale cu cerneală de sepie umplut cu rulada din creveți și pralina din mousse de morcovi, panna cotta din conopidă cu folie de ardei gras și perle de ceapă cu caviar, discuri sărate, cartof yukon cu brunoise de legume, micro-salată crescută în apă, emulsie de leurdă aromată cu sirop de soc, muștar franțuzesc aromat cu miere de albine și mărar, salsa de mango.

Lista câștigătorilor:

Locul I (individual): Citacu Gheorghe — Restaurant Rosettya — București
Locul I (echipă): Hotel Belvedere — Brașov
Locul II (indivdual): Someșean Emil — Hotel President — Tîrgu Mureș
Locul II (echipă): Casa Boierului din Deal — Buzău
Locul III (echipă): Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși — Covasna
Decorații impresionante sculptate din fructe și legume

La această categorie, concurenții au avut sarcina de a sculpta decorații de nuntă din fructe și legume. Cele mai frumoase creații artistice au fost sculptate de către Stigleț Angelica de la Autoelys Frasin SRL din localitatea Frasin, și Foris Kinga de la Castel Haller din Tîrgu Mureș.

Lista câștigătorilor:
Locul I: Stigleț Angelica — Autoelys Frasin SRL — Frasin (Suceava)
Locul I: Foris Kinga — Castel Haller — Tîrgu Mureș
Locul II: Manea George — Panda Express Food SRL — Constanța
Locul III:Kadar Csaba — Restaurant Memo 10 — Cluj Napoca
Felicitări tururor concurenților pentru ingeniozitate, talent și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiție!

Mulțumiri juriului care deși a avut azi o sarcină foarte dificilă, a reușit să clasifice lucrările spectaculoase din concurs.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau