COD GALBEN: 12-05-2021 ora 10 Intre 12 mai, ora 16:00 – 13 mai, ora 10:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Peste 56% dintre români consideră că lipsa educaţiei financiare duce la dificultăţi în rambursarea obligaţiilor de plată, arată un studiu multicultural realizat de grupul Kruk în Polonia, România, Cehia şi Slovacia. Potrivit respondenţilor din cele patru ţări, responsabilitatea pentru pregătirea financiară ar trebui să revină familiei şi şcolii. Totuşi, majoritatea locuitorilor din ţările din Europa Centrală cred că sistemul de învăţământ ar trebui implicat în predarea cunoştinţelor financiare.

Proiectul Educaţie financiară pentru toţi copiii îşi propune formarea în rândul elevilor a unor competenţe cu privire la gestionarea banilor, precum şi cunoaşterea mecanismelor financiare prin care banii sunt economisiţi sau investiţi în societatea de azi. În acest sens, va fi realizat şi editat un Ghid de educaţie financiară pentru copii, ce va fi difuzat în şcolile şi liceele ieşene, atât din mediul urban, cât şi cel rural, în cadrul activităţilor informative ce urmează a fi susţinute. De asemenea, se are în vedere organizarea unor vizite la muzee, bănci şi case de amanet pentru cei 100 de copii din cadrul Centrului Educaţional Salvaţi Copiii, pentru a înţelege cum funcţionează aceste instituţii etc., dar şi a unui concurs judeţean de compuneri cu tematica 'De ce şi cum pot economisi bani?'.

Activităţile proiectului se vor derula pe o perioadă de nouă luni. Informaţii suplimentare despre proiect puteţi obţine de la d-na Ana Vieru - manager proiect, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, tel/fax: 0232 219 986, e-mail: ana_vieru@scoalamobila.ro.

Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi

Iaşi, Aleea Ion Simionescu nr. 6, PT15 Dacia

Telefon: +40 -232-219986

iasi@salvaticopiii.ro