Filiala Iaşi a Asociaţiei Salvaţi Copiii a fost premiată joi, 24 martie 2016, la Gala Premiilor Participării Publice. Premiul care a revenit asociaţiei ieşene este 'Educaţie la gura sobei'.

A fost astfel, premiată campania 'Acolo unde nu ajung drepturile copiilor', prin care Salvaţi Copiii Iaşi a înfiinţat 'grădiniţe de acasă' în 5 comunităţi rurale izolate din judeţele Iaşi şi Vaslui, contribuind astfel la reducerea abandonului şcolar. Aceste acţiuni au avut loc în cadrul proiectului 'Servicii sociale inovative pentru comunităţile rurale izolate din Regiunea Nord-Est' (RO2013_C4_13), finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gala Premiilor Participării Publice, ediţia a VII-a, a avut loc joi 24 martie 2016, la Bucureşti. Evenimentul este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. În cadrul evenimentului anual organizat de CeRe sunt premiaţi cetăţeni şi organizaţii care au reuşit să determine instituţii ale statului să rezolve probleme ale comunităţilor lor, de la modificarea unei legi, până la pietruirea unei străzi. Scena Galei este oferită şi autorităţilor publice care deschid procesul decizional către societate.

Informaţii suplimentare despre premiu şi activitatea Salvaţi Copiii Iaşi puteţi obţine de la dl. Liviu Magurianu - manager proiecte, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, tel/fax: 0232 219 986, 0723 271 605, e-mail:office@scoalamobila.ro .