COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 16-01-2018 ora 15 Intre 15:00 si 17:00 se va semnala Precipitații predominant sub formă de ploaie, care favorizează depunerea poleiului in Județul Bihor, Județul Timiş, Județul Arad, Județul Caraş-Severin;

Începând de anul trecut, staţiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Timişoara şi Ploieşti. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât şi în regim urban, în oraşele unde există staţii de încărcare Autoklass.

'Prin această investiţie, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 şi să ne aliniem la standardele şi practicile internaţionale, unde a deţine o maşină electrică e un lucru firesc şi foarte util, în niciun caz un moft. Şi în ţara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendinţă. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de maşini 100% electrice. În cele din urmă, creşterea numărului de posesori de maşini electrice e strâns legată de existenţa unei infrastructuri de încărcare. Consideram că anul 2016 este un an de referinţă pentru această piaţă - politica de acordare a eco-bonusului la achiziţionarea unui automobil electric şi cererile de maşini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens', a declarat Dragoş Furtună, Director de marketing la Autoklass Grup.

Staţiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW şi prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piaţă. Durata de încărcare a unei maşini electrice variază între 1 oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) şi 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat în cele 7 staţii de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus si gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe www.plugshare.com.

Despre Autoklass

Grupul Autoklass este partener autorizat vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, deţinând la această dată 7 sucursale în România, dintre care 3 în Bucureşti.

Compania a fost înfiinţată în anul 1998, iar din anul anul 2001 a primit denumirea Autoklass. Grupul Autoklass este unul dintre partenerii autorizaţi Mercedes-Benz cu cea mai îndelungată experienţă din România.

Conştienţi de impactul pe care îl generează poluarea asupra mediului înconjurator, alături de Grupul Romstal, Autoklass a demarat, începând cu anul 2014, un amplu proiect privitor la creşterea eficienţei utilizării resurselor în vederea limitării riscului apariţiei de deficite în zona resurselor naturale şi menţinerii impactului asupra mediului în limitele naturale ale planetei, prin economisire, reciclare, substituire, reducere şi evaluare a resurselor.