Autoklass: investiție de 25.000 de euro în prima infrastructură națională de încărcare a automobilelor electrice

•  Business OTS
1628 afişări

Autoklass, centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz, smart și Honda, a investit mai mult de 25.000 de euro în dezvoltarea primei infrastructuri private de încărcare a automobilelor electrice din România. Dealer-ul a dotat cele 7 centre pe care le deține la nivel național cu stații de încărcare pentru autvehiculele electrice.

6ec245dc-c60f-4c13-bc46-501be84e8564

Începând de anul trecut, stațiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din București, Ilfov, Constanța, Sibiu, Timișoara și Ploiești. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât și în regim urban, în orașele unde există stații de încărcare Autoklass.
'Prin această investiție, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 și să ne aliniem la standardele și practicile internaționale, unde a deține o mașină electrică e un lucru firesc și foarte util, în niciun caz un moft. Și în țara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendință. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de mașini 100% electrice. În cele din urmă, creșterea numărului de posesori de mașini electrice e strâns legată de existența unei infrastructuri de încărcare. Consideram că anul 2016 este un an de referință pentru această piață — politica de acordare a eco-bonusului la achiziționarea unui automobil electric și cererile de mașini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens', a declarat Dragoș Furtună, Director de marketing la Autoklass Grup.

Stațiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW și prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piață. Durata de încărcare a unei mașini electrice variază între 1 oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) și 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).
Tariful practicat în cele 7 stații de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus si gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe www.plugshare.com.

Despre Autoklass
Grupul Autoklass este partener autorizat vânzări și service Mercedes-Benz, smart și Honda, deținând la această dată 7 sucursale în România, dintre care 3 în București.
Compania a fost înființată în anul 1998, iar din anul anul 2001 a primit denumirea Autoklass. Grupul Autoklass este unul dintre partenerii autorizați Mercedes-Benz cu cea mai îndelungată experiență din România.
Conștienți de impactul pe care îl generează poluarea asupra mediului înconjurator, alături de Grupul Romstal, Autoklass a demarat, începând cu anul 2014, un amplu proiect privitor la creșterea eficienței utilizării resurselor în vederea limitării riscului apariției de deficite în zona resurselor naturale și menținerii impactului asupra mediului în limitele naturale ale planetei, prin economisire, reciclare, substituire, reducere și evaluare a resurselor.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau