De unde vin calculatoarele pe care le donam prin programul Assoclic?

•  Business OTS
604 afişări

72c077af-1680-4139-86aa-63ba617c8433

Give IT! și Assoclic, proiecte integrate de solidaritate și dezvoltare comunitară!
Azi premiem organizațiile responsabile Give IT! 2015. Și tot azi are loc juriul Assoclic 2-2015!
Ce este Assoclic? Dar Give IT? Și care este legătura dintre cele 2?

Ateliere Fără Frontiere anunță pe 16 noiembrie 2015 startul unei noi runde de înscrieri în programul național de donații de calculatoare Assoclic. 500 de calculatoare recondiționate vor fi azi alocate de juriul alcătuit din parteneri și beneficiari ai programului Assoclic către organizații non-guvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învătământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale, pentru proiecte de educație și incluziune din toată România.

Give IT! este un clasament al companiilor și organizațiilor care predau DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) către Ateliere Fără Frontiere — în același timp o 'competiție' și un proiect de sensibilizare la solidaritate și la protecția mediului, prin care dorim să promovăm organizațiile responsabile. BRD Groupe Société Générale este marele câștigător al competiției Give IT 2015 cu 12 tone de DEEE predate către Ateliere Fără Frontiere în 2015 și a primit azi trofeul 'Hard disk-l de aur'.
De unde vin calculatoarele pe care le donăm prin programul Assoclic?

De la companii și ONGuri responsabile, care au ales Ateliere Fără Frontiere pentru colectarea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor electronice și a echipamentelor IT uzate!

Valoarea noastră adăugată este multiplă: pentru că privilegiem reutilizarea și reducerea risipei și doar ce nu mai poate fi refolosit merge spre reciclare.
Și pentru că transformăm deșeurile IT pe de o parte în locuri de muncă și de formare profesională pentru persoane defavorizate în atelierele noastre de inserție și pe de altă parte în echipamente IT recondiționate și re-softate pentru proiecte de educație și incluziune din toată țara.
Astfel deșeurile sunt tratate și valorificate local și creem locuri de muncă aici pentru a oferi o nouă șansă de reintegrare socială și profesională pentru cei mai puțin norocoși dintre noi.

Despre Assoclic : este un program național anual de donații de echipamente IT al asociației Ateliere Fără Frontiere. Din 2008 și până în prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 178.000 de beneficiari.
Assoclic 2015 — Etapa II este un proiect organizat de asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland România, BRD-Groupe Société Générale și ENGIE România.
Beneficiază de asemenea de sprijinul operațional oferit de: AGERPRES, DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă și știri ONG. www.assoclic.ro

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. www.atelierefarafrontiere.ro

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau