COD GALBEN: 21-01-2018 Intre 03:20 si 08:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj; COD GALBEN: 20-01-2018 ora 23 Intre 23:45 si 05:00 se va semnala Ceață ce determină scăderea vizibilității, local, sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Vrancea, Județul Galați, Județul Iași, Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Bacău, Județul Vaslui;

Give IT! şi Assoclic, proiecte integrate de solidaritate şi dezvoltare comunitară!

Azi premiem organizaţiile responsabile Give IT! 2015. Şi tot azi are loc juriul Assoclic 2-2015!

Ce este Assoclic? Dar Give IT? Şi care este legătura dintre cele 2?

Ateliere Fără Frontiere anunţă pe 16 noiembrie 2015 startul unei noi runde de înscrieri în programul naţional de donaţii de calculatoare Assoclic. 500 de calculatoare recondiţionate vor fi azi alocate de juriul alcătuit din parteneri şi beneficiari ai programului Assoclic către organizaţii non-guvernamentale (asociaţii, fundaţii, federaţii), şcoli, licee, instituţii de învătământ acreditate (facultăţi/universităţi), grădiniţe, muzee de stat, biblioteci de stat şi instituţii sociale, pentru proiecte de educaţie şi incluziune din toată România.

Give IT! este un clasament al companiilor şi organizaţiilor care predau DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) către Ateliere Fără Frontiere - în acelaşi timp o 'competiţie' şi un proiect de sensibilizare la solidaritate şi la protecţia mediului, prin care dorim să promovăm organizaţiile responsabile. BRD Groupe Société Générale este marele câştigător al competiţiei Give IT 2015 cu 12 tone de DEEE predate către Ateliere Fără Frontiere în 2015 şi a primit azi trofeul 'Hard disk-l de aur'.

De unde vin calculatoarele pe care le donăm prin programul Assoclic?

De la companii şi ONGuri responsabile, care au ales Ateliere Fără Frontiere pentru colectarea, reutilizarea şi reciclarea deşeurilor electronice şi a echipamentelor IT uzate!

Valoarea noastră adăugată este multiplă: pentru că privilegiem reutilizarea şi reducerea risipei şi doar ce nu mai poate fi refolosit merge spre reciclare.

Şi pentru că transformăm deşeurile IT pe de o parte în locuri de muncă şi de formare profesională pentru persoane defavorizate în atelierele noastre de inserţie şi pe de altă parte în echipamente IT recondiţionate şi re-softate pentru proiecte de educaţie şi incluziune din toată ţara.

Astfel deşeurile sunt tratate şi valorificate local şi creem locuri de muncă aici pentru a oferi o nouă şansă de reintegrare socială şi profesională pentru cei mai puţin norocoşi dintre noi.

Despre Assoclic : este un program naţional anual de donaţii de echipamente IT al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere. Din 2008 şi până în prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea şi educarea a peste 178.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 - Etapa II este un proiect organizat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland România, BRD-Groupe Société Générale şi ENGIE România.

Beneficiază de asemenea de sprijinul operaţional oferit de: AGERPRES, DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă şi ştiri ONG. www.assoclic.ro

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română creată în 2008, întreprindere socială având ca scop inserţia socială şi profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. www.atelierefarafrontiere.ro