Smart Alliance, cel mai mare Cluster IT&C pe piața din România își deschide oficial porțile pentru parteneri de business

 •  Business OTS
1105 afişări

Astăzi, 03 noiembrie 2015, are loc lansarea oficială a ' Smart Alliance' cel mai mare Cluster pe piața IT&C din România, în cadrul unui eveniment cu live demo's, unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii ale celor mai importanți jucători în domeniu, unde membrii și partenerii Smart Alliance își vor prezenta produsele new-in-market. După pre-lansarea online, din data de 23 septembrie, sub sloganul ' What is next', moment în care Clusterul Smart Alliance a debutat ca 'alternativa pieței de IT din România', astăzi Clusterul își va prezenta întreaga platformă multidimensională de consultanță, design, implementare, mentenanță și suport pentru utilizatorii cu operare 'in cloud' sau 'on premises'.

5ff09ca3-5b3c-45db-a5d0-50d4edf392db

SMART ALLIANCE — 'Innovation Technology Cluster' reprezintă un cumul de experiențe multiple, prin asocierea între mai multe companii mici și mijlocii din domeniul IT&C, consolidate pe mai multe paliere de lucru, acoperind soluții complexe care pornesc de la optimizare și management procese de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate și complete hardware, software și marketing digital, automatizări industriale și consultanță și training IT.

Printre invitații speciali la lansare se număra și Domnul Petru Luhan — Membru în Comitetul pentru Dezvoltare Regională, reprezentanți ai celor mai mari companii IT&C ce activează pe piața internă și internațională, reprezentanți din cadrul universitar, care au susținut și dezbătut, pe toată durata evenimentului, importanța dezvoltării segmentului IT în România, corelat cu piața internațională, și necesitatea alocării de fonduri pe această zonă, spre transferul know-how-ului internațional în România.

Misiunea SMART ALLIANCE este de a crea valoare în mod direct pentru toate părțile interesate, iar acest lucru se regăsește în strategia pe termen mediu și lung a SMART ALLIANCE, care a inclus încă din etapa de proiectare un set de obiective de a căror îndeplinire vor beneficia atât mediul de afaceri și domeniul profesional cât și viitorii profesioniști ai domeniului, mediul academic și instituțiile de învățământ partenere.

Inițiat de douăzeci de companii specializate în diverse domenii de nișă din piața IT&C — multe cu peste zece ani de experiență pe piață, 600 de angajați și colaboratori și peste 2.000 de proiecte livrate la nivel național și internațional, Cluster-ul SMART ALLIANCE își propune să regândească și să creeze un mediu de afaceri bazat pe etică și transparență în piața de IT din România. Cluster-ul SMART ALLIANCE are în alcătuire următoarele companii membri fondatori: Arworks, Ascendia Design, Digi-Soft, Esolutions, Essensys Software Solutions, Entex Logic (NTX), Geomant, Global Systems Communications (GSC), HyperCubic, InChange Solutions, Infrasoft, Integrisoft Solutions, ITLand, mWare, New Business Dimensions, Smart ID, SafeTech, Spearhead Systems, Tremend Software Consulting și Omega Trust. Acestora se adaugă și alți membri asociați, membri Hub Tehnologic, Universități și alte tipuri de organizații catalizatoare.

Cele 20 de companii componente Smart Alliance derulează în prezent, proiecte în mai bine de 20 de locații din întreaga lume, direct sau în regim de outsourcing, între care: Australia, Austria, Belgia, Canada, Egipt, Elveția, Franța, Germania, Grecia, India, Iran, Irlanda, Italia, Libia, Luxemburg, Maroc, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, UAE, UK și Ungaria.

'Contribuția industriei IT în PIB este în creștere datorită simplului fapt general valabil, IT-ul începe să devină parte integrantă a oricărui tip de afacere, fără automatizare de proces și inovare tehnologică nu există afacere eficientă și profitabilă inclusiv în domeniile mai puțin informatizate ca agricultura sau turismul și chiar industria. România va fi obligată să se alinieze la direcțiile de standardizare, inovare și automatizare ale UE, iar trendul actual este într-o ușoară creștere, target-ul fiind de îmbunătățire și implementare a celor mai high technology de pe piața internațională. De aici a pornit și idea inițierii acestui Cluster, pentru că piața IT din România avea nevoie stringentă de o alternativă care să ofere puterea financiară și stabilitatea unui mare integrator, dar păstrând în același timp agilitatea și flexibilitatea companiilor specializate de nișă. Clusterul IT SMART ALIIANCE, ca majoritatea entităților similar din UE, reprezintă o structură dinamică de asociere bazată pe competențe tehnice complementare și transfer de know-how. Astfel noi credem că numai împreună putem găsi unitate în diversitate, iar în final clienții de nivel Enterprise și Autoritățile Publice vor avea parte de inovație de produs și proces într—un excelent raport calitate-preț,' susține Gabriel Munteanu, președintele Clusterului SMART ALLIANCE și Managing Director NTX.

Principalele obiective pe termen mediu și lung ale clusterului sunt, între altele: atragerea/accesarea de fonduri europene pentru membrii săi, cât mai ales pentru clienții finali; lansarea Academiei Smart Alliance — primul concept de învățământ dual în IT-ul românesc; promovarea clusterului/ membrilor prin inovație tehnologică și de proces; componența socială — implicare activă în Industria IT — companii, autorități, angajați; participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organică a industriei IT din România prin legi specifice și axe coerente de finanțare europeană dedicate Industriei IT și Beneficiarilor finali din toate industriile; participarea la licitații și proiecte de anvergură — o nouă alternativă pe Piața IT din România pentru clienții Enterprise și Autorități Publice; participarea în colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura; obținerea de oferte personalizate pentru servicii suport necesare tuturor membrilor (telecom, medicale, financiare), cît și pentru distribuția de hardware și software prin realizarea de parteneriate puternice și transparente cu producătorii de tehnologie de nivel mondial și companiile de distribuție locale; Crearea unui mediu etic și inovativ pentru angajații tuturor membrilor clusterului — apartenența la o comunitate IT, un angajat va fi parte a unei entități mai mari, parte a unui Cluster, asemănător unei companii multinaționale care poate oferi în timp beneficii similare, dar păstrând un mediu de lucru Antreprenorial în aceeași măsură, un mediu deschis spre creativitate, inovare și flexibilitate'.


Principalii parteneri: Symantec, Oracle, Dell, Fujitsu, BKT Electronics, Essensys, Eaton, ArWorks, Lenovo, Idea Bank,


Întregul eveniment s-a realizat în parteneriat cu: Agerpres, Market Watch, Zon@, Nine o'Clock

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe