Comunicat de presa - YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers

 •  Business OTS
431 afişări

Proiectul 'YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers'

fe4d37da-ca46-4299-90db-5bd4fb49d093

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul 'YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers' este un proiect transnațional, implementat în parteneriat, de către 3 organizații: Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială (România), bbw gGmbH (Germania) și Centro Superior de Formacion EUROPA SUR (Spania). Proiectul a început la data de 01.09.2015 și are o durată de 14 luni. El este derulat cu suport financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Scopul acestui proiect este acela de a stimula schimbul de bune practici și experiențe relevante, pentru dezvoltarea unor contexte de învățare moderne, bazate pe acțiune, destinate profesioniștilor/lucrătorilor de tineret din organizațiile neguvernamentale de tineret și /sau din organizațiile neguvernamentale, care au programe pentru tineri. Învățarea este focalizată pe antreprenoriat social/afaceri sociale, astfel încât aceste organizații să obțină sustenabilitate pe termen lung.

Proiectul are 3 obiective specifice:
O1 — Stimularea dezvoltării profesionale a 30 de experți ai organizațiilor de tineret din Romania, Spania și Germania, prin ateliere de lucru practice și prin module de învățare e-learning.
O2 — Dezvoltarea unui mod proactiv și inovativ de învățare și implicare a tinerilor voluntari într-o organizație neguvernametală 'antreprenorială', denumit LIVE Laboratory; elaborarea unei metodologii de lucru pentru acest Lab.
O3 — Întărirea cooperării dintre organizațiile de tineret și autoritățile publice, prin intermediul unei rețele transnaționale, capabile să stimuleze inițiativele de antreprenoriat social.

Activitățile proiectului sunt diverse: se vor organiza ateliere de lucru cu tema — 'Este organizația voastră pregătită pentru antreprenoriat social? Poate deveni o organizație antreprenorială?'; se va forma un grup online colaborativ împreună cu toți experții/lucrătorii de tineret implicați în proiect; se va realiza un portofoliu online, care conține 8 module e-learning; se va elabora metodologia LIVE Laboratory; se va crea o rețea transnațională cu cel puțin 25 de actori 'instituționali', din cele 3 țări, precum și din Europa.

Viorica Ghinea
Presedinte ACE-ES Romania

ace_economiesociala@yahoo.com

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres