COD PORTOCALIU: 17-01-2018 ora 14 Intre 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17 se va semnala precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori COD GALBEN: 17-01-2018 ora 18 Intre 18:00 si 21:00 se va semnala polei in Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Botoșani, Județul Bacău, Județul Vaslui, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Suceava; COD GALBEN: 17-01-2018 ora 17 Intre 17:10 si 20:00 se va semnala polei in Județul Mehedinţi, Județul Olt, Județul Dolj;

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul 'YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers' este un proiect transnaţional, implementat în parteneriat, de către 3 organizaţii: Asociaţia Consultanţilor şi Experţilor în Economie Socială (România), bbw gGmbH (Germania) şi Centro Superior de Formacion EUROPA SUR (Spania). Proiectul a început la data de 01.09.2015 şi are o durată de 14 luni. El este derulat cu suport financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Scopul acestui proiect este acela de a stimula schimbul de bune practici şi experienţe relevante, pentru dezvoltarea unor contexte de învăţare moderne, bazate pe acţiune, destinate profesioniştilor/lucrătorilor de tineret din organizaţiile neguvernamentale de tineret şi /sau din organizaţiile neguvernamentale, care au programe pentru tineri. Învăţarea este focalizată pe antreprenoriat social/afaceri sociale, astfel încât aceste organizaţii să obţină sustenabilitate pe termen lung.

Proiectul are 3 obiective specifice:

O1 - Stimularea dezvoltării profesionale a 30 de experţi ai organizaţiilor de tineret din Romania, Spania şi Germania, prin ateliere de lucru practice şi prin module de învăţare e-learning.

O2 - Dezvoltarea unui mod proactiv şi inovativ de învăţare şi implicare a tinerilor voluntari într-o organizaţie neguvernametală 'antreprenorială', denumit LIVE Laboratory; elaborarea unei metodologii de lucru pentru acest Lab.

O3 - Întărirea cooperării dintre organizaţiile de tineret şi autorităţile publice, prin intermediul unei reţele transnaţionale, capabile să stimuleze iniţiativele de antreprenoriat social.

Activităţile proiectului sunt diverse: se vor organiza ateliere de lucru cu tema - 'Este organizaţia voastră pregătită pentru antreprenoriat social? Poate deveni o organizaţie antreprenorială?'; se va forma un grup online colaborativ împreună cu toţi experţii/lucrătorii de tineret implicaţi în proiect; se va realiza un portofoliu online, care conţine 8 module e-learning; se va elabora metodologia LIVE Laboratory; se va crea o reţea transnaţională cu cel puţin 25 de actori 'instituţionali', din cele 3 ţări, precum şi din Europa.

Viorica Ghinea

Presedinte ACE-ES Romania