Ediţia din acest an a conferinţei va avea loc în Bilbao, Spania, în perioada 20 - 26 iulie. Prima ediţie a avut loc în 2002, când o echipă de voluntari a organizat pentru prima dată un eveniment dedicat acestui limbaj de programare, la care au participat mai mult de 200 de persoane.

Astăzi, EuroPython se poate mândri cu statutul de cea mai mare conferinţă de acest tip din Europa şi a doua ca mărime din lume, înregistrând în 2014 mai mult de 1200 de participanţi. Mai mult decât atât, EuroPython a devenit un punct de reper pentru programatorii, universităţile şi companiile europene şi din lume interesate de acest limbaj de programare. Mai multe informaţii despre conferinţă sunt disponibile pe site-ul oficial.

România are şi ea reprezentanţi la EuroPython 2015

Printre numeroşii sponsori ai acestui eveniment se numără şi Spyhce, o companie tânără de IT din Cluj-Napoca care va participa pentru prima oară la EuroPython, unde îşi va prezenta propriul produs: Smartfeedz.

Dezvoltat de Spyhce în primavara acestui an, Smartfeedz este un agregator pentru reţelele de socializare care combină diferite surse cu scopul de a colecta toate mesajele postate în diferite canale de Social Media în jurul unui eveniment sau brand. Ulterior, aplicaţia le afişează pe toate într-un singur loc, astfel încât să fie mai uşor de urmărit, de analizat şi gestionat.

Cu alte cuvinte, toate statusurile, imaginile şi videoclipurile despre un anumit eveniment sau brand postate în reţelele de socializare vor putea fi prezentate în timp real, pe măsură ce participanţii interacţionează unii cu alţii în Social Media (pe Facebook, Twitter, Instagram, etc).

În calitate de sponsor oficial al EuroPython 2015, Spyhce va pune la dispoziţia utilizatorilor aplicaţia Smartfeedz, care va urmări, va combina şi afişa toată interacţiunea din Social Media generată de eveniment. Mai exact, pe ecranele conferinţei vor fi postate toate mesajele din reţelele de socializare marcate cu hashtag-urile #EuroPython şi #EP2015. Astfel, toţi participanţii şi organizatorii vor putea să vadă în timp real care este feedback-ul general şi care sunt cele mai importante subiecte de discuţie în mediul online.

Spyhce şi Smartfeedz vor fi reprezentaţi la EuroPython 2015 de către Mircea Zetea, Technical Manager şi Product Architect pentru Smartfeedz. De asemenea, acesta va avea şi ocazia de a se adresa audienţei într-un aşa numit 'lighting talk' de 10 minute, timp în care va prezenta pe scurt produsul.

'Devreme ce noi ne axăm pe dezvoltare software in limbajul de programare Python, ne-am gândit că organizatorii EuroPython Conference vor fi interesaţi să folosească software-ul nostru pentru a afişa în timp real activitatea socială din timpul evenimentului. Totul în mod gratuit, desigur. Ne bucurăm că au acceptat propunerea noastră, dat fiind faptul că acest lucru reprezintă o oportunitate pentru noi de a arăta ce pot face Spyhce şi Smartfeedz.', a declarat Mircea Zetea.

Care sunt avantajele pe care le oferă Smartfeedz?

- Oferă posibilitatea de a folosi, urmări şi analiza toate informaţiile sociale din jurul unui eveniment.

- Are capacitatea de a stoca informaţiile vechi cu scopul de a le compara cu altele noi.

- Interacţiunea poate fi foarte uşor stimulată în timpul evenimentului prin diverse jocuri şi concursuri.

- Permite urmărirea şi afişarea mai multor evenimente concomitent, pe un singur ecran principal.

- Ajută echipa de marketing, care poate astfel gestiona întreaga interacţiune din reţelele de socializare într-un singur loc.

- Poate fi inclus în orice website sau poate fi găzduit de către Spyhce.

- Nu necesită configurare specială şi este uşor de setat.

- Dispune de un design customizabil, care poate fi personalizat după preferinţe.

Despre Spyhce

Spyhce este una dintre puţinele companii IT din Europa de Est care se concentrează pe dezvoltare software in limbajul de programare Python. Spyhce are sediul în Cluj-Napoca şi s-a înfiinţat în Decembrie 2013 în calitate de subsidiară a două companii olandeze: Jibe BV şi 8vance BV. Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul oficial.

Persoană de contact

Cristina Ilinca