Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:
În primul rând este bine de ştiut faptul că legea este cea care permite asociaţiei să înceapă un proces în faţa instanţei de judecată împotriva datornicilor, aşadar întreaga acţiune a reprezentanţilor asociaţei de recuperare a cotelor de întretinere şi a celorlalte creanţe datorate constă în respectarea prevederilor legale. Avem în vedere în acest sens art. 50 din Legea nr. 230/2007 conform căruia 'Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit. 'Cele 3 etape ce întregesc procedura de recuperare a cotelor de întreţinere de la datornici sunt :

1.Punerea în întârziere, conform art. 1522 din Noul Cod Civil, în care se fac toate demersurile necesare pentru punerea în întârziere a debitorului, acordându-se un termen rezonabil pentru achitarea datoriei.

2. Chemarea în judecată. În această etapă se demarează procedurile uzuale privind chemarea în instanţă a debitorului-pârât.

3. Executarea silită. Dacă după obţinerea unei hotărâri judecătoreşti, datornicii refuză în continuare să achite sumele restante, se apelează la un executor judecătoresc. Această etapă corespunde recuperării debitului care se poate face prin executare silită mobiliară sau imobiliară.'Procedura recuperării creanţelor datorate asociaţiilor de proprietari este una simplă şi rapidă, atata timp cât asociaţia cooperează cu noi. Această cooperare constă în punerea la dispoziţie a actelor ce ne sunt necesare în vederea declanşării acţiunii şi în menţinerea unei bune relaţii de comunicare pe durata procesului.' Av. Dobrescu BogdanActele necesare intentării unei acţiuni în instanţă constau în :

- listele de întreţinere ale perioadei aferente lunilor restante;

- centralizator;

- proces-verbal de numire a preşedintelului asociaţiei;

- proces-verbal de stabilire a procentului penalizărilor şi a fondurilor, în cazul în care acestea se percep.
'Fiind specializaţi în astfel de procese, cunoaştem foarte bine mersul unui astfel de dosar, de aceea garantăm clienţilor noştri cel mai înalt nivel de profesionalism în vederea recuperării cotelor de cotribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari.' Av. Dobrescu Bogdan.De asemenea, anul 2015 a adus cu el o veste mai puţin plăcută pentru bucureşteni, şi anume faptul că gigacaloria s-a scumpit cu 10,2 %, având un impact direct asupra cetăţenilor ce beneficiază de energia termică transmisă de către RADET Bucureşti. Deşi edilul capitalei a anunţat faptul că municipalitatea urmează să suporte banii necesari pentru acoperirea creşterii, aceasta este doar o acţiune temporară, pe perioada lunilor de iarnă, urmând ca odată cu terminarea anotimpului rece, majorarea să fie resimţită de către locuitorii municipiului Bucureşti.O astfel de majorare duce la îngreunarea situaţiei asociaţiilor de proprietari care se confruntă deja cu restanţe majore, ajungându-se în mod cert la nevoia asociatiilor de a-şi recupera datoriile pe calea instanţelor judecătoreşti.
'Este foarte bine să se acţioneze din timp, recomandabil dupa 90 de zile de la expirarea termenului de plata, aşa cum prevede legea, întrucât acumularea unor datorii foarte mari duce la îngreunarea existenţei asociaţiei, având, de asemenea, consecinţe negative asupra tuturor membrilor asociaţiei.' Av. Dobrescu Bogdan.Anul 2015 a adus până în momentul de faţă un număr remarcabil de cereri referitoare la recuperarea cotelor de întreţinere în faţa instanţelor din Bucureşti, semn că reprezentanţii asociaţiilor de proprietari înţeleg necesitatea unei astfel de acţiuni şi doresc o rezolvare legală şi rapidă a situaţiei.

CONTACT AVOCAT BOGDAN DOBRESCU

NR. TEL: 0766 88 38 75

PARTENER: WWW.AVOCATASOCIATIEDEPROPRIETARI.ROAGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.