COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 - 65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h și trecător 70-75 km/h in Județul Sibiu;

In legatura cu proiectul de reparatii si constructii a unei parti a navei MSC 'Flaminia', conducerea executiva a Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A., prin biroul sau de presa,

transmite urmatorul comunicat :

1. Stadiul fizic al lucrarilor la data de 14 Martie 2014 :

a. Inlaturat structuri de corp deteriorate: 97 % realizat

b. Confectie bloc-sectii noi pentru inlocuirea zonei de corp inlaturate : 80 % realizat

c. Montaj la pozitie a bloc-sectiilor noi de corp in docul uscat : 20 % realizat

d. Lucrari specializate in vederea racordarii tehnologice si functionale ale structurilor de corp noi cu sistemele existente ale navei care nu au avut de suferit in urma incendiului : 20 %

e. Lucrari suplimentar comandate de client : inlocuire a structurii prova ( bulbul ), in vederea imbunatatirii performantelor navei, sub aspectul vitezei si consumului de combustibil : 30 %2. Ulterior conferintei de presa organizate de catre Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A., in urma evaluarii rezultatelor analizelor apei de balast a navei fata de normativele in vigoare si a autorizatiei de gospodarire a apelor DMHI, societatea a primit si acceptul Administratiei Bazinale de Ape - Dobrogea Litoral si al Capitaniei Portului Mangalia privind debalastarea.

3. La data prezentei, in legatura cu lucrarile de la nava MSC 'Flaminia' societatea a inregistrat un singur incident in urma caruia unul dintre angajatii nostri care lucrau in compartimentul masini al navei la demontarea unei tevi a suferit o fractura la unul dintre degetele de la mina stinga. Incidentul este in curs de cercetare conform procedurilor specifice, urmind a se stabili incadrarea corespunzatoare.

4. Lucratorii implicati in activitatile specifice la bordul navei utilizeaza echipament individual de protectie corespunzator, in conformitate cu normativele nationale si ale industriei, raportat la riscurile fiecarei meserii si a reglementarilor Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, stabilit impreuna cu reprezentantii sindicatului reprezentativ. Coordonatorii de activitati si inspectorii de protectia muncii ai societatii supravegheaza constant lucrarile, in conformitate cu standardele specifice oricarei reparatii de nave efectuate in incinta DMHI.

5. Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. apreciaza ca va finaliza proiectul la termenul contractual, in conditiile de calitate asumate in fata clientul sau. Alaturi de prezentul Comunicat de presa, transmitem agentiilor mass-media interesate o serie de fotografii sugestive, in legatura cu stadiul lucrarilor.

14 Martie 2014-03-14

Biroul de presa al Daewoo-Mangalia Heavy Industries