Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:






























Cele mai multe din aceste boli pot fi chiar fatale, mai ales pentru unele grupe de risc. Pentru cei neîncrezători, statisticile ar trebui să funcţioneze ca un duş rece: peste 1,4 milioane de copii mici mor anual, din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare, iar totalul deceselor, la nivel mondial, provocate de lipsa vaccinării, se ridică la 2-3 milioane. Din păcate, lumea a uitat astăzi de unele boli îngrozitoare, pentru că nu se mai întâlnesc cazuri, dar acest lucru se datorează tocmai campaniilor eficiente de vaccinare, de pe tot globul. Astăzi o boala gravă ca variola nu mai există, pentru că vaccinarea antivariolică a fost făcută sistematic şi eficient. Trebuie însă să fim mereu în alertă, deoarece reapariţia unor cazuri în unele focare, coroborată cu scăderea acoperirii vaccinale, din diferite motive, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii populaţiei unei ţări.

Medicului de familie îi revin mai multe sarcini legate de prevenirea bolilor prin vaccinare: consilierea privind vaccinarea, procedura de vaccinare, raportarea ulterioară către Ministerul Sănătăţii, pentru a asigura o imagine corectă şi completă a acestui fenomen. Tocmai de aceea, noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare şi să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala şi care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoţii, chinuri şi complicaţii. Responsabilitatea aparţine însă, în mare măsură, şi părinţilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor şi trebuie să-ş cântărească, în mod responsabil, deciziile.

Eforturile noastre de a-i face pe oameni să înţeleagă importanţa vaccinării nu se reduc numai la campania din perioada 26-30 aprilie, când, într-adevăr, acţiunile noastre au în centru acest obiectiv, sincronizându-ne cu cele ale OMS. Pe parcursul întregii noastre activităţi medicale, încercăm să-i facem pe oameni să înţeleagă că, uneori, între 'vaccin' şi 'viaţă' pot pune semnul 'egal'. Poate că nu vrem să schimbăm mentalităţi, ci să deschidem ochii, prin informaţii de valoare, susţinute de profesionişti experţi în vaccinare. Vrem să fim partenerii părinţilor în luarea deciziei conştiente asupra viitorului copiilor lor, dar şi ai adulţilor, care au nevoie de intervenţii prin vaccinare, în anumite situaţii. Vrem să ne asigurăm pacienţii că suntem mereu alături de ei când au temeri, că le putem răspunde la întrebări când sunt nesiguri de decizie şi că îi putem ajuta să ia hotărârea potrivită.

Dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.