Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Primul caz cunoscut de COVID-19 ar fi fost cel al unei vânzătoare dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, nu un contabil care se pare că nu a avut nicio legătură cu această piaţă dar al cărui caz a contribuit la speculaţii potrivit cărora virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator, conform unui studiu american, informează Reuters vineri.

Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite.

Un studiu comun realizat în acest an de China şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a exclus aproape în totalitate teoria conform căreia COVID-19 îşi are originea într-un laborator, susţinând că cea mai probabilă ipoteză este aceea că a infectat oamenii în mod natural, probabil prin intermediul comerţului cu animale sălbatice.

O echipă de experţi condusă de OMS, care a petrecut patru săptămâni în oraşul Wuhan din centrul Chinei şi în jurul acestuia alături de oameni de ştiinţă chinezi, a indicat într-un raport comun publicat în martie că virusul SARS-CoV-2 a fost probabil transmis de la liliac la om prin intermediul altui animal, precizând necesitatea unor cercetări suplimentare în acest sens.

Contabilul, despre care se credea până acum că a fost prima persoană cu COVID-19, a raportat că primele simptome i-au apărut pe 16 decembrie 2019, cu câteva zile mai târziu decât se ştia iniţial, a declarat Michael Worobey, şeful departamentului de ecologie şi biologie evolutivă de la Universitatea din Arizona, citat în studiul publicat joi în jurnalul ştiinţific Science.

Confuzia a fost cauzată de o problemă dentară pe care a avut-o pe 8 decembrie.

"Debutul simptomelor lui au venit după mai multe cazuri în rândul lucrătorilor din Piaţa Huanan din Wuhan, o vânzătoare de fructe de mare de acolo devenind astfel cel mai timpuriu caz cunoscut, cu un debut al bolii pe 11 decembrie", potrivit cercetării.

Conform studiului, majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost asociate acestei pieţe, în special secţiunii vestice unde erau ţinute în cuşti exemplare de câine enot, oferind dovezi solide ale unei origini a pandemiei în piaţa de animale vii.

OMS a propus luna trecută formarea unui nou grup de experţi care să investigheze sursa coronavirusului. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.