COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Hackerii plătiţi au reprezentat cea mai mare ameninţare pentru securitatea mediului online în ultimele 15 luni, pandemia de COVID-19 şi lucrul de la domiciliu creând oportunităţi pentru infractorii cibernetici, a precizat miercuri agenţia pentru securitate cibernetică a UE (ENISA) în raportul său anual, relatează Reuters.

Studiul, care a acoperit perioada aprilie 2020 - iulie 2021, încearcă să ajute guvernele şi companiile să înţeleagă ameninţările de securitate cibernetică şi să dezvolte tehnici pentru a aborda problema.

Printre atacurile de tip ransomware din ultimele luni se află şi cel împotriva Colonial Pipeline, care a cauzat perturbarea alimentării cu combustibil în estul SUA în luna mai, sau cel în care a fost vizată compania braziliană JBS SA, cel mai mare procesator de carne din lume.

"Criza COVID-19 a creat posibilităţi pentru adversari care au folosit pandemia ca principala capcană pentru atacuri pe e-mail de exemplu", se menţionează în raport.

Sectorul sanitar a fost o ţintă semnificativă în special în perioada mai - iulie din acest an, în contextul în care hackerii au căutat informaţii despre vaccinuri, mai precizează raportul.

Administraţiile publice şi furnizorii de servicii digitale au raportat şi ei un mare număr de incidente. Potrivit documentului, hackerii au preferat să fie plătiţi în criptomonede.

Alte ameninţări în creştere menţionate în raport sunt aşa-numitul "cryptojacking", un atac cibernetic care poate deturna puterea de procesare a computerului pentru a extrage criptomonede, care a înregistrat un nivel record în primul trimestru al acestui an, şi dezinformarea.AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.