

COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului
Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la "o fraternitate" care să depăşească graniţele în Europa, aflată acum în situaţia de a-şi relansa economia slăbită de pandemia de coronavirus, relatează AFP.
"Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară", a declarat papa Francisc, în faţa autorităţilor politice şi civile din această ţara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.
"Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie, se anunţă, cu numeroase dificultăţi, o mult aşteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană", a afirmat el.
Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune şi de deces asociate COVID-19 din lume şi a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.
Papa Francisc a rezumat istoria ţării drept "un mesaj de pace", subliniind naşterea "fără conflict" în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe şi a Slovaciei.
"Această ţară trebuie să-şi reafirme mesajul de integrare şi de pace şi faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depăşind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei", a subliniat el.
Suveranul pontif a reafirmat luni că într-o lume total interconectată "nimeni nu se poate izola, ca individ, ca naţiune", o lecţie importantă învăţată în urma pandemiei.
Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că "nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat", în timp ce viitorul trebuie să aducă o "luptă serioasă împotriva corupţiei" şi să asigure dreptul la un loc de muncă.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Simona Tatu, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.