COD PORTOCALIU: 25-05-2025 ora 10 Intre 25 mai, ora 20 – 27 mai, ora 10 Fenomene vizate: se va semnala cantități însemnate de apă COD GALBEN: 26-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m, Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Papa a îndemnat duminică oamenii să-şi deschidă inimile faţă de refugiaţi pentru a "crea o comunitate mai umană, o mare familie", şi a cerut deschiderea de coridoare umanitare în Myanmar, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Refugiaţilor sub genericul "Împreună putem face diferenţa", transmit agenţiile internaţionale de presă.

''Să ne deschidem inimile faţă de refugiaţi, să ne însuşim durerile şi bucuriile lor, să învăţăm din rezistenţa lor curajoasă. În acest fel, toţi împreună, vom crea o comunitate mai umană, o mare familie", a spus papa la finalul rugăciunii Angelus de duminică, în faţa a zeci de persoane adunate în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l asculta.

 


Foto: (c) Vatican City - Vatican City State Holy See/EPA


Francisc, care a pledat în numeroase ocazii pentru respectul faţă de refugiaţi, a spus anterior, în timpul rugăciunii, că a văzut "imaginile cu atât de mulţi oameni care sosesc cu barca". Duminica trecută, el a reamintit că Marea Mediterană "este cel mai mare cimitir din Europa" şi a făcut apel la mai multă solidaritate şi mai puţină indiferenţă faţă de tragediile migranţilor, relatează EFE.

De asemenea, suveranul pontif a cerut deschiderea de coridoare umanitare şi respectarea locurilor neutre de refugiu, precum bisericile, pagodele, mănăstirile, moscheile, templele, precum şi şcolile şi spitalele, pentru a uşura suferinţele miilor de oameni care mor de foame în Myanmar, din cauza crizei umanitare declanşate de pandemie şi agravate de lovitura de stat recentă.

Potrivit Crucii Roşii din Myanmar, 236.000 de persoane din întreaga ţară au nevoie urgentă de ajutor. Criza economică declanşată de pandemie s-a agravat de la revolta militară din 1 februarie, cu o puternică mişcare de nesupunere civilă care a reuşit să oprească administraţia şi o parte din economie în semn de protest împotriva juntei militare.

În pofida pandemiei, numărul refugiaţilor şi al persoanelor strămutate intern la nivel mondial a continuat să crească în 2020, ajungând la un nou record de 82,4 milioane, ceea ce înseamnă că în prezent există de peste două ori mai multe persoane strămutate forţat decât în urmă cu zece ani, când erau sub 40 de milioane, potrivit unui raport al ONU publicat vineri.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citește și:

 

Cate Blanchett consideră că pandemia reprezintă o ocazie de a reflecta asupra situaţiei dificile a refugiaţilor

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.