

Majoritatea ţărilor din Europa rămân ''vulnerabile'' pe perioada pandemiei de coronavirus chiar dacă vaccinurile oferă speranţă, a declarat joi directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, relatează dpa.
Deşi numărul infectărilor şi cel al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, cifrele sunt "prea mari", a afirmat Hans Kluge, subliniind că există "o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă".
Foto: (c) Tang Ying / Xinhua
Ţările ar trebui să urmărească atent focarele de coronavirus şi răspândirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile, a precizat oficialul OMS, referindu-se la tulpinile descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud.
Începând de miercuri, 17 state şi teritorii din regiunea europeană a OMS au avut o incidenţă în 14 zile de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.
Foto: (c) DAVID AGUILAR / EPA
În acest context, şeful OMS Europa a avertizat că relaxarea "prea rapidă" a restricţiilor riscă să pună în pericol "avansul obţinut cu greu".
"Deciziile de ridicare a restricţiilor sociale şi de sănătate publică trebuie susţinute cu date, pe baza evaluării epidemiologice şi a capacităţii sistemului de sănătate", a adăugat acesta.
Foto: (c) GIUSEPPE LAMI / EPA
În ceea ce priveşte statisticile privind vaccinarea, Kluge a precizat că 7,8 milioane de persoane au fost imunizate cu cele două doze de vaccin în 29 din cele 37 de ţări din Europa care au început vaccinarea, "echivalentul a doar 1,5% din populaţie".
"Vaccinarea grupurilor prioritare salvează deja vieţi", a subliniat oficialul OMS, adăugând că "amploarea implementării vaccinării este imensă, iar inoculările vor necesita timp". AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Ana Bîgu, editor online: Gabriela Badea)
Citeşte şi:
* VIDEO Coronavirus: UE şi OMS Europa sprijină vaccinarea în ţările est-europene
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.