COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă COD PORTOCALIU: 25-05-2025 Intre 03:15 si 06:00 se va semnala Vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de 35...50 l/mp. in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Numărul anual de sinucideri a crescut cu 3,7% în Japonia în 2020, ajungând până la 20.919, aceasta fiind prima creştere după 11 ani. Creşterea cea mai dramatică a înregistrat-o numărul de sinucideri în rândul femeilor, pe fondul pandemiei de COVID-19, au anunţat vineri autorităţile nipone, informează dpa.

Numărul de sinucideri în rândul bărbaţilor a scăzut în Japonia cu 1%, la 13.943 de cazuri, în timp ce numărul de femei care şi-au pus capăt zilelor a crescut cu 14,5%, fiind de 6.976 în 2020, potrivit unui raport preliminar al Agenţiei Poliţiei Naţionale.

Milioane de locuri de muncă temporare şi part-time au fost desfiinţate anul trecut, dintre care multe erau ocupate de femei şi persoane tinere.

"Femeile sunt mai susceptibile în faţa schimbărilor din viaţa lor cauzate de pandemie, în condiţiile în care mai multe femei decât bărbaţii nu au un loc de muncă stabil, iar povara muncilor casnice şi a îngrijirii copiilor este una grea", explică Takanori Hirano, profesor-asociat la catedra de sociologie a Universităţii Momoyama Gakuin, citat de Kyodo.

De-a lungul anilor în Japonia sinuciderea este considerată o cale pentru a evita ruşinea şi dezonoarea. Multă vreme a solicita şi a primi ajutor psihologic erau demersuri stigmatizate, iar Japonia se află pe puţin onorantul loc întâi printre ţările G7 în ceea ce priveşte rata sinuciderilor.

Însă, după ce sinuciderile au atins vârful de 34.427 în 2003, politicienii niponi au lansat în 2007 un amplu program de prevenţie a actelor de suicid. Programul, care presupune un efort combinat al guvernului şi corporaţiilor, prevede identificarea grupurilor de risc, limitarea orelor suplimentare şi accesul mai uşor la consiliere. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.