COD GALBEN: 26-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 10 – 26 aprilie, ora 23 se va semnala intensificări ale vântului COD PORTOCALIU: 26-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 14 – 26 aprilie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 26-04-2025 ora 17 Intre 17:20 si 18:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. in Județul Arad; COD PORTOCALIU: 26-04-2025 ora 17 Intre 17:20 si 18:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Microsoft a recunoscut joi că hackerii din spatele atacului cibernetic masiv care a vizat sistemele executivului american şi companiile private au pătruns mai profund în reţeaua sa decât a dezvăluit până acum, informează AFP.

Aceşti hackeri, suspectaţi de legături cu Rusia de către autorităţile americane, au avut acces la codul informatic (codul sursă), un element important pentru sistemul companiei, prin piratarea contului unui angajat, a informat grupul în o postare pe blog.

Atacul, care a fost mai profund decât crezuse iniţial Microsoft, nu a compromis sau modificat niciunul dintre software-urile sale, asigură compania.

"Am detectat o activitate neobişnuită la câteva conturi interne şi după verificare am constatat că un cont a fost folosit pentru a vizualiza codul sursă", a scris Microsoft pe blogul său de securitate.

"Contul nu avea permisiunea de a modifica codul sau sistemele de inginerie şi ancheta noastră a confirmat ulterior că nu au fost făcute modificări. Aceste conturi au fost examinate şi modificate", se clarifică în continuare.

Potrivit Microsoft, acest lucru "nu a pus în pericol securitatea serviciilor noastre sau a datelor clienţilor, dar vrem să fim transparenţi şi să împărtăşim ceea ce am învăţat pe măsură ce luptăm cu ceea ce credem că este un actor statal foarte sofisticat".

Microsoft identificase anterior "aplicaţii SolarWinds dăunătoare" în sistemele sale.

Atacul cibernetic a început în martie, potrivit rapoartelor guvernului american, hackerii profitând de o actualizare a software-ului de monitorizare dezvoltat de o companie din Texas, SolarWinds, utilizat de zeci de mii de companii şi administraţii din întreaga lume.

La mijlocul lunii decembrie, acest atac a afectat sistemele informatice ale agenţiilor guvernamentale americane, inclusiv ale Departamentul de Stat, Securităţii Interne, Trezoreriei şi Institutelor Naţionale de Sănătate.

Şeful Departamentului de Stat Mike Pompeo şi ministrul justiţiei Bill Barr au declarat că Moscova se află în spatele atacului cibernetic, o viziune care nu este împărtăşită de preşedintele SUA, Donald Trump minimalizând dimensiunea acestor atacuri şi presupusul rol al Rusiei. AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.