COD GALBEN: 04-05-2025 Intre 08:00 si 14:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;
UNICEF doreşte să stocheze şi să achiziţioneze în sistem de precomandă un miliard de seringi până la finalul anului 2021 pentru a putea lansa rapid campanii masive de imunizare imediat ce vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni disponibile, informează AFP.
''Vaccinarea lumii împotriva COVID-19 va fi în curând una dintre sarcinile cele mai ample din istoria umanităţii şi ar trebui să avansăm la fel de rapid pe cât vor putea fi produse vaccinurile'', a afirmat luni Henrietta Fore, director general al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii, citată într-un comunicat.
''Pentru a putea avansa rapid mai târziu, trebuie să acţionăm rapid acum, iar până la finalul anului, vom avea deja peste o jumătate de miliard de seringi în precomandă acolo unde vor putea fi furnizate rapid şi la cel mai bun cost'', a explicat Henrietta Fore.
Cele 520 de milioane de seringi pe care organizaţia doreşte să le stocheze deja până la finalul anului 2020, puse cap la cap ''ar fi suficiente pentru a face o dată şi jumătate înconjurul lumii'', a adăugat ea, pentru a oferi o idee asupra amplorii acestui demers.
Pentru moment, niciun vaccin împotriva COVID-19, care a dus la moartea a peste 1,1 milioane de persoane de la începutul pandemiei, izbucnită la finalul lui 2019, nu este operaţional.
Aproape 200 se află în faze diferite de dezvoltare şi de testare, iar circa 10 se află în ultima fază a procesului înaintea unei evaluări şi eventuale autorizări din partea autorităţilor sanitare, potrivit cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Fondurile necesare achiziţionării seringilor, dar şi pentru cele 5 milioane de recipiente în care să poată fi aruncate în condiţii de siguranţă seringile folosite, provin din partea Gavi, Alianţa pentru vaccinuri, un parteneriat între instituţii publice, fundaţii, organizaţii internaţionale şi companii.
UNICEF - cel mai mare cumpărător de vaccinuri din lume - va avea misiunea de a coordona aprovizionarea.
Alături de OMS, UNICEF a început, de asemenea, să realizeze o hartă a mijloacelor existente pentru a asigura continuitatea lanţului de refrigerare, vaccinurile fiind sensibile la temperaturi ridicate. AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Florin Bădescu, editor online: Irina Giurgiu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.