

COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;
Italia a început de luni să efectueze 150.000 de teste serologice, care detectează dacă organismele persoanelor testate au produs anticorpi împotriva noului coronavirus, pentru a realiza o hartă a răspândirii virusului pe teritoriul naţional, relatează EFE.
Voluntari ai Crucii Roşii se vor ocupa de realizarea testelor, iar Lombardia înregistrează cel mai mare număr de cetăţeni contactaţi în acest proiect - cu 30.000 -, urmată de Veneto (13.000), Emilia Romagna (12.000), Campania, Lazzio şi Sicilia (11.000), Piemont (10.000) şi de restul regiunilor italiene care au înregistrat un număr mai mic de cazuri.
Eşantionarea realizată de Institutul de Statistică va împărţi populaţia în şase grupe de vârstă, pe regiuni şi în funcţie de activitatea profesională.
Cetăţenii aparţinând eşantionului selectat de Istat vor fi contactaţi de Crucea Roşie Italiană şi vor decide dacă vor să participe sau nu la teste.
Giuseppe Ippolito, directorul ştiinţific al Institutului de boli contagioase Spallanzani din Roma, a explicat că această eşantionare "va oferi o imagine reală a situaţiei" şi că "se estimează că rezultatele vor arăta că doar 5 % din populaţie este pozitivă la virus în Italia, în timp ce în Sicilia şi Sardinia rezultatul va fi de 2%".
"Acest lucru va fi util în scopuri epidemiologice, nu pentru viaţa persoanelor", a explicat el.
Testele serologice vor permite verificarea prezenţei şi a tipului de anticorpi ai unei persoane printr-o probă de sânge, prelevată printr-o înţepătură în deget, iar cei testaţi negativ vor fi reevaluaţi după 15 zile.
Potrivit lui Roberto Burioni, profesor de Microbiologie şi Virusologie de la Universitatea Vita-Salute asociată spitalului San Raffaele din Milano, "aceste teste serologice fiabile sunt esenţiale pentru a şti câte persoane au avut boala" şi în, al doilea rând, "să înţelegem dacă cei care s-au vindecat, chiar şi fără să fi avut simptome specifice, au devenit imuni la virus".AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dădârlat)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.