COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 19-05-2025 ora 16 Intre 16:55 si 18:00 se va semnala Grindină de mici și posibil medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman; COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 30...35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Pandemia de coronavirus ameninţă îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume, din ţările în curs de dezvoltare şi din zonele de criză, conform Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat luni de DPA.

"Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii", a declarat pentru DPA directorul UNICEF din Germania, Christian Schneider.

"Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii", a adăugat el.

Un aspect deosebit de îngrijorător este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.

"Mulţi copii suferă deja de malnutriţie şi alte afecţiuni preexistente şi au puţină susţinere imunitară pentru a putea contracara noile pericole", a spus Schneider.

Acelaşi lucru este valabil pentru copiii din ţările din zona Sahel şi sudul Africii.

Aproape 40 de procente dintre africani nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu apă şi săpun acasă, o modalitate esenţială de stopare a răspândirii virusului.

În Asia, creşterea numărului de infecţii în Bangladesh este deosebit de îngrijorătoare. "Peste 850.000 de membri Rohingya trăiesc acolo, în tabere de refugiaţi supraaglomerate", a spus Schneider.

În urmă cu doi ani, sute de mii de Rohingya au fugit de violenţa militară din ţara vecină Myanmar şi s-au refugiat în Bangladesh, într-un interval scurt de timp.

UNICEF face apel la guverne, companii şi donatori privaţi să facă orice este posibil pentru a asigura protecţia şi îngrijirea copiilor vulnerabili.

"În prezent, simţim pe propria piele cât de greu loveşte COVID-19 ţara noastră, care are unul dintre cele mai bune sisteme sanitare din lume", a menţionat Schneider.

"Pe lângă consecinţele devastatoare asupra sănătăţii, cele mai sărace ţări sunt ameninţate de o conflagraţie socială şi economică ce va exacerba situaţia copiilor", a mai atras atenţia directorul UNICEF din Germania. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.