COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola este planificată pentru luna noiembrie în trei provincii din estul Republicii Democrate Congo (RDC) pentru eradicarea epidemiei care a făcut peste 2.100 de morţi, a declarat duminică o sursă medicală congoleză, relatează AFP.

"Este timpul să utilizăm noul vaccin Ad26-ZEBOV-GP, fabricat de filiala belgiană a Johnson & Johnson. În jurul datei de 18 octombrie, vaccinul va sosi la Goma (provincia Kivu de Nord) şi vaccinarea va începe la începutul lunii noiembrie", a declarat pentru AFP dr. Jean-Jacques Muyembe, care conduce măsurile de combatere a epidemiei de Ebola în RD Congo.

"Există deja două comune care au fost alese, Majingo şi Kahembe, deoarece în una dintre ele există mulţi cetăţeni din Beni, Butembo (Kivu de Nord, est) ... Deci este o zonă cu risc", a explicat dr. Muyembe. Aceste două zone au fost considerate epicentre ale epidemiei.

"Vom extinde această vaccinare la micii comercianţi care merg deseori în Rwanda pentru a ne proteja vecinii", a adăugat el, adăugând că "dacă campania va funcţiona bine, vom extinde vaccinarea în Kivu de Sud (est) şi Ituri (nord-est).

Laboratorul belgian va trimite un lot de 200.000 de doze în Rwanda vecină şi 500.000 de doze în RD Congo, a spus medicul care s-a declarat mulţumit de faptul că "epidemia este acum limitată în nord, în Ituri".

De la începerea campaniei de vaccinare, pe 8 august 2018, 237.165 de persoane au fost vaccinate. Singurul vaccin utilizat a fost VSV-ZEBOV-GF, fabricat de grupul farmaceutic Merck, potrivit buletinului zilnic publicat sâmbătă de autorităţi.

Fostul ministru congolez al sănătăţii, acuzat de deturnare de fonduri, dr. Oly Ilunga, s-a opus folosirii acestui al doilea vaccin. În scrisoarea de demisie, Ilunga a acuzat "actori care au demonstrat o lipsă clară de etică" prin dorinţa de a introduce acest vaccin în ţară, fără a oferi detalii suplimentare.

"Vaccinul Johnson & Johnson prezintă cele mai multe date din punct de vedere ştiinţific", a spus dr. Muyembe, care a preluat conducerea luptei împotriva Ebola în RD Congo la 20 iulie.AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Moise, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.