COD GALBEN: 05-05-2025 ora 10 Intre 5 mai, ora 12 – 5 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 05-05-2025 ora 17 Intre 17:50 si 18:50 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Giurgiu, Județul Ilfov; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 17 Intre 17:40 si 18:30 se va semnala Grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale din care se pot înregistra cantăți de15 -20 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Constanta; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 17 Intre 17:25 si 18:25 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Ilfov; COD GALBEN: 05-05-2025 ora 17 Intre 17:15 si 18:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Arad;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Unul din trei adolescenţi şi tineri spune că a fost victima unei hărţuiri online, potrivit unei cercetări UNICEF ce a cuprins 30 de ţări, transmite EFE.

Sondajul, la care au participat în mod anonim peste 170.000 de persoane cu vârsta între 13 şi 24 de ani, semnalează că unul din cinci tineri a ajuns să lipsească de la cursuri drept consecinţă a acestei hărţuiri pe internet şi a violenţei.

Conform majorităţii celor chestionaţi, reţele sociale precum Facebook, Instagram, Snapchat şi Twitter sunt locul cel mai comun pentru hărţuirea online.

"În toată lumea - atât în ţări bogate, cât şi sărace - ne spun că se simt intimidaţi pe internet, că acest lucru le afectează educaţia şi că vor să se termine", a arătat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

Potrivit cercetării, tinerii nu se pun de acord în privinţa cui ar trebui să pună capăt acestui fenomen, 32% dintre participanţi considerând că guvernele, 31% spunând că tinerii înşişi şi 29% menţionând companiile de internet.

UNICEF subliniază că hărţuirea online este deja un fenomen global, care nu se limitează doar la ţările cele mai dezvoltate.

La sondaj, efectuat prin intermediul unei platforme digitale, au luat parte tineri din ţări foarte diferite şi din diverse regiuni, de la Bangladesh la Franţa, trecând prin Bolivia, Brazilia, Ghana, Irak, Mali, România, Ucraina sau Vietnam.

"Sălile de clasă conectate fac ca şcoala să nu se încheie odată ce elevul iese din clasă şi, din păcate, nu se termină nici hărţuirea şcolară", a arătat Fore.

Ca răspuns, UNICEF cere implementarea de politici pentru protejarea elevilor, crearea de linii naţionale de ajutor pentru sprijinirea celor afectaţi, îmbunătăţirea de către reţelele sociale a standardelor etice şi pregătirea profesorilor şi părinţilor pentru a preveni şi răspunde la hărţuirea pe internet. AGERPRES/(AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.