COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:50 si 16:00 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Bacău, Județul Suceava, Județul Vrancea; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:45 si 15:45 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Teleorman; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:15 si 15:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Cluj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Columbia rămâne principalul producător de cocaină din lume, cu creşteri record ale plantaţiilor de coca şi ale potenţialului de producţie a acestui drog în 2017, a anunţat miercuri Oficiul ONU contra drogurilor şi crimei (ONUDC), citat de AFP.

Culturile ilicite de frunze de coca au crescut cu 17%, la 171.000 de hectare, iar capacitatea de producere a cocainei a crescut cu 31% în raport cu 2016, la 1.379 tone, a indicat ONUDC, în raportul său anual prezentat la Bogota.

"Vreau să-mi exprim profunda preocupare faţă de sumele de bani generate de drogurile ilegale", a declarat reprezentantul organizaţiei în Columbia, Bo Mathiasen.

În 2016, suprafaţa totală a plantaţiilor de coca, plantă a cărei frunză reprezintă materia primă pentru cocaină, atingea 146.000 de hectare.

Regiunile de la frontiera cu Ecuadorul şi Venezuela sunt cele care numără cele mai importante suprafeţe de narco-culturi, potrivit lui Mathiasen.

Columbia rămâne astfel primul cultivator de coca şi producător de cocaină, devansând Peru (43.900 ha) şi Bolivia (24.500 ha), conform ONU.

Departamentul columbian cel mai afectat este în continuare Narino (sud-vest), cu o suprafaţă a culturilor de coca la fel de mare precum cea din Peru. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.