

Numărul imigranţilor ilegali care şi-au pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat duminică în largul coastelor sud-estice ale Tunisiei a ajuns la 60, a indicat luni seara Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), relatează agenţia Xinhua.
Dintre cele 60 de trupuri neînsufleţite transferate la departamentul de medicină legală al unui spital, 48 au fost confirmate ca fiind tunisieni şi celelalte 12 - străini, a căror identificare este în curs de desfăşurare, a declarat Lorena Lando, şefa misiuni OIM în Tunisia.
În total, 68 de imigranţi ilegali, inclusiv 60 de tunisieni şi opt străini, au fost salvaţi în cursul unor operaţiuni umanitare în coordonare cu armata, precum şi cu unităţi ale pazei de coastă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Khalifa Chibani, forţele de securitate tunisiene au interceptat sâmbătă seara în largul insulei Kerkennah opt indivizi implicaţi în acest caz.
Media locale, care citează oficiali din domeniul securităţii, au relatat că ambarcaţiunea, precară, avea la bordul său circa 180 de migranţi, inclusiv 80 din alte ţări africane.
Insula Kerkennah este cunoscută ca fiind unul dintre principalele puncte ilegale de plecare din Tunisia către Europa. De la începutul acestui an, circa 1.910 migranţi tunisieni au ajuns în Italia pe mare, potrivit OIM.
Un studiu al Forumului tunisian pentru drepturi economice şi sociale arată că 9.329 de tunisieni au încercat să traverseze Marea Mediterană în 2017, 34 % dintre ei fiind interceptaţi de către forţele maritime tunisiene.
Conform declaraţiilor lui Chabani, până în prezent, nu mai puţin de 900 de imigranţi ilegali au fost împiedicaţi să tranziteze frontierele maritime tunisiene de la începutul postului Ramadan, care a debutat la 17 mai. AGERPRES/(AS - autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.