COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Distribuitorul de gaze naturale Delgaz Grid a demarat campania de împădurire a două hectare de teren în zona localităţii sucevene Putna, iniţiativă ce vizează protejarea mediului, a anunţat compania, printr-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Pe parcursul campaniei vor fi plantaţi, cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, aproximativ 7.000 de puieţi de molid şi larice, iar cele două hectare de conifere vor ajuta, în cinci ani, la captarea din atmosferă a circa 10 tone de dioxid de carbon.

Potrivit sursei citate, zona ce va fi împădurită este situată la o altitudine de aproximativ 780 de metri, pe un versant vestic.

"Împreună cu specialiştii în silvicultură, Delgaz Grid plantează în acest perimetru circa 7.000 de puieţi, larice şi molid, ceea ce va asigura un echilibru între speciile de foioase şi răşinoase, sprijinind astfel atât biodiversitatea cât şi revigorarea speciilor indigene, specifice zonei. Laricele este un conifer indigen a cărui prezenţă în cadrul campaniilor de regenerare de păduri s-a redus în ultimii ani. Datele INS arată că în 2019, comparativ cu 2015, suprafeţele de păduri regenerate cu larice au scăzut cu circa 37% (...). Această plantaţie va acţiona ca o perdea de protecţie pentru terenurile din preajmă, protejând solul împotriva eroziunii şi va regla climatul zonal, în beneficiul comunităţii locale. Acţiunea de împădurire de la Putna face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei Delgaz Grid, care îşi propune să fie un model de bune practici în ceea ce priveşte protejarea naturii şi asigurarea unui viitor mai verde", se menţionează în comunicatul companiei.

Grupul E.ON, din care face parte Delgaz Grid, a plantat 34.000 de puieţi, în perioada 2012 - 2020, pe o suprafaţă de circa 8,5 hectare de teren.

Datele Eurostat arată că România deţinea, în 2020, una dintre cele mai reduse suprafeţe împădurite dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), cu o pondere de doar 29%.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.400 km în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat la stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.