Peste 1,4 milioane de chiştoace de ţigări (700 de kilograme) au fost colectate în primele nouă luni ale campaniei "Alege asumat un oraş curat", o iniţiativă British American Tobacco, desfăşurată în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 al Capitalei şi Asociaţia Green Academy, se arată într-un comunicat de presă al companiei producătoare de ţigarete, transmis marţi AGERPRES.
Cele 700 de kilograme de mucuri de ţigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic şi transportate la staţia de sortare, de unde sunt transmise împreună cu alte deşeuri valorificabile energetic către fabricile de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică.
"Valorificarea energetică a chiştoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada şi Statele Unite ale Americii, dar şi în câteva state din Europa precum Franţa, Germania sau Marea Britanie", menţionează iniţiatorii campaniei.
Potrivit sursei citate, din păcate, evaluarea realizată de către reprezentanţii autorităţilor locale arată că parte dintre coşurile stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de ţigară amplasate în punctele cu trafic intens de persoane din Sectorul 3 al Capitalei au fost deteriorate sau vandalizate.
Campania "Alege asumat un oraş curat" a fost lansată începutul lunii octombrie 2019, iar de atunci fumătorii sunt invitaţi să-şi arunce chiştoacele în scrumiere de exterior speciale şi astfel să voteze pentru lucruri inedite ca "pizza sau hamburger?", "trezit de dimineaţă sau culcat târziu în noapte?", "ochelari de soare sau ochelari de ski?".
Scrumierele au fost amplasate în puncte cu circulaţie intensă din Sectorul 3, urmând ca, în viitor, campania să fie dezvoltată şi în alte zone din Bucureşti şi din ţară.
Potrivit comunicatului, British American Tobacco, lider de piaţă cu peste 53% din piaţa tutunului din România, este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu aproximativ 1,8 miliarde de euro pe an plătite sub formă de accize şi impozite, din totalul de 3 miliarde de euro cât însumează întreaga industrie a tutunului.
Compania este un angajator strategic, cu peste 3.000 de locuri de muncă create în mod direct şi alte 30.000 de locuri de muncă create indirect, prin intermediul lanţului de aprovizionare şi distribuţie. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.