COD GALBEN: 16-05-2025 ora 10 Intre 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate se va semnala 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate
Peste o treime dintre europeni consideră că economia şi industria pot contribui la reducerea emisiilor de CO2, în această marjă 50% dintre români fiind de părere că fiecare cetăţean trebuie să fie responsabil pentru reducerea acestor emisii, arată datele unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Pieţei Puls, la solicitarea E.ON.
Conform rezultatelor cercetării, din totalul celor 7.200 de persoane intervievate în Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, România, Republica Cehă şi Ungaria, 42,3% consideră că fiecare individ în parte are cea mai mare responsabilitate, mai mult de o treime consideră că economia şi industria sunt forţele motrice în reducerea CO2, (34,6%), urmate de factorii politici (23,1%).
La nivel naţional, pentru români, factorii politici sunt văzuţi ca principalii responsabili de 25,8% dintre cetăţeni, puţin mai mulţi decât cei 23,9% care cred că agenţii economici trebuie să fie în primul rând al luptei pentru reducerea emisiilor de CO2.
Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) în perioada 19 - 26 noiembrie 2018 în şapte ţări europene pe eşantioane reprezentative pentru fiecare ţară, din care 1.048 de persoane în România.
Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării.
De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate, şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.