COD GALBEN: 27-01-2021 ora 21 Intre 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 Fenomene și zone vizate se va semnala 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. in Județul Gorj, Județul Vâlcea, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 11:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90-100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. in Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-01-2021 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala Intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură, 70...90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. in Județul Botoşani, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Wellington, 27 nov /Agerpres/ - Aproape jumătate din populaţia de pinguini cu ochi galbeni, cea mai ameninţată specie de pinguini din lume, a dispărut dintr-o zonă din Noua Zeelandă, iar grupurile ecologiste susţin că pescuitul în scopuri comerciale este de vină pentru această tendinţă îngrijorătoare, informează luni The Guardian.

Populaţia de pinguini cu ochi galbeni (hoiho), vieţuitoare endemice în Insula de Sud din Noua Zeelandă şi în insulele sub-antarctice, mai numără în prezent în sălbăticie între 1.600 şi 1.800 de exemplare, cu mult sub cifra de aproximativ 7.000 înregistrată în anul 2000.

Descoperirea alarmantă a fost făcută de personalul din cadrul Departamentul de conservare din această ţară în urma unei cercetări efectuate în zona rezervaţiei de pe insula Whenua Hou (Codfish).

Potrivit concluziilor, aproape jumătate din populaţia de pinguini aflaţi la vârsta reproductivă a dispărut. În restul zonelor din Noua Zeelandă, numărul de exemplare se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani.

Deoarece pe insulă nu trăiesc prădători ai acestei specii, dovezile conduc către capturarea şi înecarea acestor vieţuitoare în plasele de pescuit ale traulerelor pentru pescuit în scop comercial, a declarat Kevin Hague, directorul executiv al Forest & Bird, societate pentru protejarea pădurilor şi păsărilor din Noua Zeelandă.

''Spre deosebire de anii precedenţi când bolile şi temperaturile ridicate au cauzat decese pe uscat, anul acesta păsările au dispărut pe mare'', a subliniat Hague.

''Există un set activ de unităţi de pescuit cu năvoade în apropierea zonelor de hrănire ale pinguinilor din Whenua Hou şi, potrivit indiciilor, aproape jumătate dintre hoiho din Whenua Hou a murit înecată într-unul sau mai multe dintre aceste năvoade'', a explicat directorul Forest & Bird.

Doar pe 3% dintre traulerele pentru pescuit în scop comercial există observatori independenţi care raportează capturile accidentale, precizează sursa citată.

Anul trecut, 24 de năvoade au fost descoperite în zona Whenua Hou, însă în acest an autorităţile au găsit doar 14.

Numărul exemplarelor de pinguini este în declin şi în alte regiuni de pe Insula de Sud, iar oamenii de ştiinţă se tem că această specie, care apare pe bancnota de 5 dolari din Noua Zeelandă, se apropie de extincţie.

Directorul general al fundaţiei Yellow-eyed Penguin Trust, Sue Murray, a declarat că grupurile pentru protecţia animalelor au făcut toate eforturile posibile pentru salvarea speciei, însă viitorul acestor păsări este ameninţat de multiple pericole, de la boli până la atacurile câinilor şi schimbările climatice.

''Atenţia noastră trebuie se îndrepte către mediul marin în care (exemplarele de) hoiho îşi petrec cel puţin jumătate din viaţă - pentru că este puţin probabil ca în acest caz declinul lor să fie cauzat de impactul terestru'', a explicat Murray.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Ana Bîgu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.