Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Târnava, 3 oct /Agerpres/ - Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, că a fost făcută întâmpinarea la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a fi scos de pe lista de infringement depozitul de deşeuri industriale periculoase de la Târnava (judeţul Sibiu), primul de acest fel din România care a fost închis.

"Este un eveniment extrem de important pentru România. Este primul depozit de deşeuri industriale periculoase care s-a închis şi care era în procedură de infringement, procedură de infringement cu care suntem la Curtea Europeană de Justiţie, dar pentru că agentul economic şi-a îndeplinit toate obligaţiile de mediu şi, după cum bine aţi văzut, a făcut închiderea conform legii în vigoare, din acest motiv am făcut deja demersurile ca depozitul de la Târnava să fie scos de pe lista procedurii de infringement şi inclusiv am făcut apărarea, întâmpinarea la Curtea Europeană de Justiţie, pentru ca acest depozit să fie scos definitiv", a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, după ce a inspectat marţi depozitul de la Târnava.

Depozitul din comuna Târnava din nordul judeţului Sibiu a fost închis în luna august, după ce a fost folosit mai bine de 20 de ani, având deşeuri industriale periculoase. Închiderea depozitului a costat 300.000 de euro, fiind un depozit de capacitate mică, 100.000 de tone. Zona acestui depozit şi va fi monitorizată timp de 20 de ani, perioadă în care se vor face analize ale solului şi ale pânzei freatice, potrivit reprezentantului societăţii care s-a ocupat de închiderea acestui depozit.

În data de 27 aprilie 2017, Comisia Europeană (CE) a trimis România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a revizui şi adopta planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri, în conformitate cu obiectivele Directivei-cadru privind deşeurile (Directiva 2008/98/CE) şi ale economiei circulare.

Garda Naţională de Mediu (GNM) anunţa în 12 septembrie, într-un comunicat transmis AGERPRES, că un număr de 10 depozite municipale de deşeuri şi alte două depozite industriale au fost închise sau ecologizate, dintr-un total de 68 de puncte aflate pe lista pentru care România se află în procedură de infringement. AGERPRES / (A - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.