Garda Națională de Mediu: Peste 21.700 de controale și amenzi de circa 22 milioane lei, în primele 7 luni

 •  Mediu
462 afişări

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au efectuat, în primele șapte luni din 2017, un număr de 21.709 acțiuni de control la nivel național, în scădere cu 9,9% față de aceeași perioadă din 2016, fiind aplicate amenzi în valoare de circa 22,35 milioane de lei, cu 14% sub nivelul din perioada de referință a anului trecut, reiese din Raportul de activitate al instituției, consultat de AGERPRES.

dadd07bc-168e-421f-9b83-3a4f72cd2f09

În intervalul ianuarie — iulie 2017, Garda de Mediu a dispus aplicarea a 790 de avertismente (765 în 2016), 149 de acțiuni privind sistarea activității (117, anul anterior), 14 de propuneri se suspendare a acordurilor sau autorizațiilor de mediu (față de 16 în aceeași perioadă din 2016), respectiv 30 de sesizări penale (38, în 2016).

La nivelul primelor șapte luni ale anului în curs, numărul total al amenzilor aplicate a fost de 1.170, în scădere cu aproape 15% comparativ cu intervalul ianuarie — iulie 2016, iar valoarea în bani a fost de 22,349 milioane lei. Din totalul celor 21.709 de controale efectuate din ianuarie până la finele luni iulie din acest an, 16.489 au vizat domeniul controlului poluării, iar 5.220 domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii iulie, comisarii GNM au întreprins 3.049 controale, fiind aplicate 168 de amenzi, în valoare de 3,384 milioane lei. Cele mai multe inspecții (2.165) au fost efectuate în domeniul controlului poluării, în timp ce 884 au vizat domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

În același timp, tot în iulie, au fost aplicate 121 de avertismente, 15 dispoziții de sistare a activității, o propunere de suspendare acorduri/autorizații de mediu și nouă sesizări penale.

Conform GNM, autoritățile administrației publice locale se ocupă de salubrizarea localităților la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, județelor și al sectoarelor municipiului București.

De asemenea, serviciul de salubrizare are în atribuții, printre altele: măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau de îngheț, colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și cele provenite din activități comerciale și instituții, dezinsecția, dezinfecția și deratizarea.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Mediu

Cele mai citite din Mediu

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe