Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 22./Agerpres/ - A Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) kidolgozta az izzókra vonatkozó roncsprogram útmutatóját - jelentette be csütörtökön a környezetvédelmi miniszter.

Tánczos Barna elmondta, mivel az új program bevezetésével kiegészítésre szorul a költségvetés, tervezetet dolgoztak ki az AFM büdzséjének módosításáról, amit valószínűleg már a jövő heti kormányülésen megvitatnak.

'Az általunk javasolt költségvetési összeg 400 millió lej, és az útmutatót valószínűleg a következő napokban bocsátják közvitára a minisztérium honlapján' - nyilatkozta Tánczos.

Rámutatott, a LED-es izzók vásárlása a többi elektronikus háztartási gép roncsprogramjában megszokott módon zajlik majd. Tájékoztatása szerint a régi izzóért járó utalvánnyal olyan üzletekhez kell fordulni, amelyek csatlakoztak a roncsprogramhoz. Az értékjeggyel olyan új, kizárólag LED-es izzókat lehet vásárolni, amelyek jelentősen csökkentik a háztartások fogyasztását - magyarázta a miniszter.

Nicolae Ciucă kormányfő szerdán kijelentette, a koalíció úgy döntött, hogy az energiahatékonyság növelése érdekében a környezetvédelmi tárcának javaslatot kell tennie egy olyan intézkedésre, amely támogatja a lakosság áttérését a hagyományos izzókról a LED-es izzókra.

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök a közelmúltban kijelentette, lehetséges, hogy LED-es izzókat is bevezetik a háztartási gépek roncsprogramjába. AGERPRES/(RO - szerző: Nicoleta BĂNCIULEA, szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.