Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 22./Agerpres/ - Sebastian Burduja kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter csütörtökön kijelentette, hogy nem támogatja a közjogi méltóságok béremelését előíró törvénytervezetet.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) bukaresti első kerületi szervezetének elnöke a Digi24-nek nyilatkozva elmondta, hogy képviselőként nem szavazza majd meg a jogszabályt, mert nem tartja helyénvalónak, hogy egy nehéz gazdasági helyzetben a politikusok önmagukat jutalmazzák.

Megjegyezte azt is, hogy más uniós tagállamok minisztereinek a fizetése ötször nagyobb, mint a román kormány tagjaié, de ezt most nem tekinti mérvadónak.

A miniszter hozzátette, hogy a PNL-n belül nem egyeztettek a törvénytervezetről.

A szenátus első házként szerdán 92 támogató és 22 ellenszavazattal, négy tartózkodás mellett a közjogi méltóságok és a helyi választott tisztségviselők fizetésének emeléséről szóló tervezetet fogadott el.

A módosító indítvány beterjesztői, Turos Lóránd és Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátorok szerint az intézkedés a "jelenlegi méltánytalanságokat" hivatott felszámolni. AGERPRES/(RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.